customer racing

TOTAL

24 Hours of Spa

Spa-Francorchamps is en blijft een unieke plek om een autorace te organiseren en de Total 24 Hours of Spa 2014 hebben dat alleen maar bevestigd. Dit werd een uitzonderlijke jaargang, op en naast de piste.

Het Belgian Audi Club Team WRT won de Total 24 Hours of Spa en schonk Audi zo een derde zege in vier jaar tijd in ‘s werelds meest prestigeuze GT-race, die tijdens zijn 90ste verjaardag zijn reputatie trouwens alle eer aandeed.

Na een 24-uur lange sprint, zonder regen maar met heel wat incidenten, pakten Laurens Vanthoor, Markus Winkelhock en René Rast een schitterende overwinning, de tweede voor WRT na het succes in 2011. De winnaars vochten een strijd uit op het scherp van de snee en haalden het in extremis met 7 seconden voorsprong op hun belangrijkste rivalen.

Het Belgian Audi Club Team WRT kaapte met Christopher Mies-Frank Stippler-James Nash ook de derde podiumplaats weg en zag ook zijn twee overige bolides finishen: André Lotterer-Marcel Fässler-Bénoît Tréluyer eindigden twaalfde, terwijl Jean-Luc Blanchemain-Fred Bouvy-Christian Kelders-Vincent Radermecker als negende in de Pro-Am categorie werden afgevlagd. Met deze zege benadrukt Audi ook zijn supprematie in de uithoudingsracerij. Met Spa, Le Mans en de Nürburgring is de hattrick een feit.