Audi Tradition

Het bedrijf en de merken

Audi kent een bewogen geschiedenis. De basis voor de onderneming is al in de negentiende eeuw gelegd. Dit waren de belangrijkste momenten voor het bedrijf:
145x80_Audi_TypC_Alpensieger1914.jpg

August Horch en Audi

1899: August Horch legde met de start van 'Horch & Cie. Motorwagenwerke' de basis voor de Audi-historie. Tien jaar later richtte hij zijn tweede autofabriek op: Audi Automobilwerke in Zwickau.

145x80_1925_Audi_TypK_Linkslenkung.jpg

Veiligheid vóór alles

In 1921 verrast Audiwerke AG de autowereld met de onthulling van de nieuwe Audi 14/50 pk Type K, de eerste Duitse auto met het stuur aan de linkerkant. Met deze transformatie breidt Audi zijn werkterrein uit tot andere dan de specifieke motor- en ophangingstechnologieën. Het merk begint te investeren in veiligheid en rijcomfort.

145x80_ringe.jpg

Vier merken – vier ringen

1932: vier in elkaar vervlochten ringen symboliseren de fusie van de vier Saksische automerken Audi, DKW, Horch en Wanderer. Zij gingen verder als Auto Union AG, wat destijds de op een na grootste Duitse autofabrikant was.

145x80_dkw_f_89.jpg

Een nieuw begin in Ingolstadt

1949: in de oude garnizoensstad Ingolstadt, waar eerst een magazijn was voor Auto Union vervangingsdelen, werd Auto Union GmbH gevestigd. Het nieuwe bedrijf ging verder in de goede traditie van de vier ringen.

audi_72_limousine-1.jpg

De wedergeboorte van Audi

1965: in de nieuwe DKW F 102 pastte de fabrikant voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog een viertaktmotor toe. Dit begin van een nieuw tijdperk werd bekrachtigd met een nieuwe merknaam. De wedergeboorte van Audi, rijk aan historie, was een feit.

audi_quattro.jpg

Voorsprong door techniek

Het omvangrijke modellenaanbod van Audi en NSU, met allerlei motoren en aandrijflijnen, leidde in 1971 tot een nieuwe slogan die sindsdien altijd is gebleven: Voorsprong door techniek.

462x214_hi070061_small

Het bedrijf en de merken

Het Audi-logo, de vier ringen, symboliseert de samenvoeging in 1932 van vier merken die tot dan toe onafhankelijk opereerden: Audi, DKW, Horch en Wanderer.