Ludwig Kraus

Technische beleidsvoering

Ludwig Kraus wordt geboren op 26 december 1911 in Lingen, nabij Pfaffenhofen, in Zuid-Duitsland. Hij studeert voor werktuigkundig ingenieur en gaat in 1937 aan de slag bij Daimler-Benz AG als ontwerper in de afdeling motorproductie. Veel later, wanneer dat bedrijf Auto Union GmbH koopt, wordt Kraus naar Ingolstadt gestuurd om een project voor de modernisering van de producten op te starten. Op 1 oktober 1963 wordt hij benoemd tot directeur voertuigontwikkeling.

Auto Union GmbH wordt in december 1964 overgenomen door Volkswagenwerk AG en het jaar daarop treedt Ludwig Kraus toe tot de raad van bestuur van het bedrijf uit Ingolstadt. Zijn belangrijkste bijdrage aan het bedrijf is de ontwikkeling van een programma voor de modernisering van de Audi-voertuigen. Dat wordt vanaf 1965 gelanceerd om de DKW-modellen met tweetaktmotor te vervangen. De modelreeksen die door Kraus worden gecreëerd - Audi 60/Super 90, Audi 100, Audi 80 en Audi 50 – vormen de sleutel voor het latere succes van het bedrijf.

Zijn rol bij Audi NSU Auto Union
Na de fusie met NSU Werke AG en de oprichting van Audi NSU Auto Union AG, wordt Ludwig Kraus op 1 september 1969 benoemd tot lid van de raad van bestuur van de nieuwe entiteit en krijgt hij de verantwoordelijkheid over de technische ontwikkeling. Hij gaat op 31 december 1973 met pensioen, maar blijft tussen 1976 en 1985 lid van de raad van toezicht van Audi NSU Auto Union AG. Ludwig Kraus overlijdt op 19 september 1997.