De motor van de Audi RS 5 Cabriolet.

Overtreft alle verwachtingen.

Instappen en wegwezen. Even alle dagelijkse beslommeringen vergeten. Dan heeft u een goede aan de 4,2-liter V8-FSI-motor die de Audi RS 5 Cabriolet aandrijft. Met zijn vermogen van 331 kW (450 pk) sprint hij in slechts 4,9 seconden van 0 naar 100 km/h. Het beproefde hogetoerenconcept draagt bij aan een fenomenale elasticiteit. De motor reageert op elk moment bijzonder spontaan en laat u kennismaken met een indrukwekkende agiliteit.

Tijdens het starten van de motor is al te voelen dat de Audi RS 5 Cabriolet enorm sterk is. Onder de motorkap ligt een 4.2 V8 FSI. De FSI® directe inspuiting is oorspronkelijk ontwikkeld voor gebruik in de racerij. Ook bijzonder: het hoogtoerige karakter van dit blok.

De FSI-technologie zorgt ervoor dat de brandstof rechtstreeks in de verbrandingsruimten wordt ingespoten. De compressieverhouding is hoog. Er ontstaat een zeer gelijkmatig brandstof-luchtmengsel dat efficiënt tot ontbranding komt en daardoor meer vermogen en betere prestaties oplevert.

De directe injectie draagt bij aan de inwendige koeling van de verbrandingsruimtes. Mede hierdoor kan de compressieverhouding hoger zijn. Dat heeft weer voordelen als het om het produceren van vermogen en koppel gaat.

Behalve deze inspuiting is er een tweede reden waarom de RS 5 Cabriolet zo goed presteert: het hogetoerenconcept. Dit levert meer motorvermogen per liter op. Al die power komt gelijkmatig vrij over het volledige toerenbereik. De zeer agiele en toerengretige krachtbron reageert spontaan op uw wensen en produceert een krachtig en vol geluid.

De high performance motor in de Audi RS 5 Cabriolet gaat door tot 8.500 toeren. Hij levert 430 Nm tussen 4.000 en 6.000 toeren. Tussen 3.000 en 8.000 toeren is minstens 90% daarvan aanwezig.

Deze kracht helpt de RS 5 Cabriolet in slechts 4,9 seconden van 0 naar 100 km/h te laten sprinten. Amper 11,5 seconden later is moeiteloos 200 km/h bereikt.

Verbruiks- en emissiewaarden:
Gemiddeld brandstofverbruik: 10,9 l/100 km
Gemiddelde CO2-emissie: 254 g/km