Zoute Grand Prix 2018 > Audi Events > Audi België

Zoute Grand Prix 2018

 • header_zoutegrandprix_NL.jpg
header_zoutegrandprix_NL.jpg

Audi, officiële partner van de Zoute Grand Prix®

Van 4 t.e.m. 7 oktober 2018

Het auto-evenement bij uitstek waar veel autoliefhebbers naar uitkijken nadert met rasse schreden. Inderdaad, van 4 tot en met 7 oktober weerklinkt in Knokke-Heist opnieuw het prachtige geluid van legendarische wagens tijdens de Zoute Grand Prix®. En ook voor deze 9de editie tekent Audi weer present.

 • 730x730-desktop-e-tron-Teaser-clean.jpg
  Belgische première Audi e-tron

  Speciaal voor de 9de editie heeft Audi een showstopper van formaat in zijn paviljoen op de dijk: de nieuwe, 100 procent elektrische SUV of ‘Audi e-tron’. Deze SUV van de nieuwe generatie heeft een actieradius van 400 km en spurt van 0 naar 100 km per uur in minder dan 6 seconden. Mis de kans niet om deze revelatie te spotten.

  Meer over de Audi e-tron >

Nieuwkomers in het gamma

Naast de Audi e-tron maakt u kennis met de nieuwe Audi A6 in 2 koetswerkvarianten: de Berline en de Avant. De Audi A7 Sportback en de Audi A8 worden tentoongesteld naast het nieuwe gezicht van het Q-gamma: de Audi Q8. Laat u met deze modellen verrassen door de nieuwe designtaal van Audi.

Nafi Thiam op Zoute Rally

Voor de Zoute Rally op zaterdag 6 oktober haalde Audi twee pronkstukken uit de verzameling van D’Ieteren Gallery:

 • Stromlinie Spezial.jpg
  Auto Union/Wanderer Stromlinie Spezial

  De Auto Union/Wanderer Stromlinie Spezial dateert uit 1938 en heeft een vermogen van 70 pk en een maximumsnelheid van 150 km/u. Van dit model werden maar 3 exemplaren gebouwd, die spoorloos verdwenen. Toen na WO II in Frankrijk en Saksen onderdelen ervan werden ontdekt, werd de auto volledig opnieuw gebouwd. Ambassadrice van Audi Nafissatou Thiam zit op zaterdag aan het stuur van deze klassieker.

 • DKW-f5-roadster.jpg
  DKW F5 Front Roadster

  Luc Devroe, sportief directeur van RSC Anderlecht bestuurt de DKW F5 Front Roadster. Deze tweetakt uit 1938 heeft een cilinderinhoud van 684 cc, een maximumvermogen van 20 pk en daarmee een topsnelheid van 80 km/u.

GT Tour met GOOSE-frontman

Op zondag 7 oktober neemt Audi ook deel aan de GT Tour met een Audi RS 4 Avant en een Audi R8 Coupé V10 plus. Aan het stuur: Mickael Karkousse, zanger van GOOSE, en vlogger Hannes Coudenys.