Belgian Audi Club > Audi Experience > Audi België

Belgian Audi Club

  • belgian_audi_club_1400X438.png
belgian_audi_club_1400X438.png

Belgian Audi Club

De Belgian Audi Club is wat men noemt het bureau sportieve zaken van het merk Audi in België. Zoals zijn naam doet vermoeden, biedt de Club autosportliefhebbers en fans van het merk Audi de kans samen aan tal van activiteiten deel te nemen en van diverse voordelen te genieten.

Maar de Belgian Audi Club is ook rechtstreeks betrokken bij de competitie. Enerzijds door de promotie te verzorgen van de piloten die met een Audi model aktief zijn (de Leden-Piloten), anderzijds door zelf een door Audi Import ondersteund programma uit te werken.

De Club trad voor het eerst op de voorgrond met de deelname (en overwinning!) van Marc Duez en Willy Lux met een Audi quattro aan de Boucles de Spa in 1983 en de eerste stappen van Bruno Thiry in het Wereldkampioenschap Rally in 1989. Later zou de Belgian Audi Club nog aan de basis liggen van tal van sportprogramma’s, hoofdzakelijk dan op circuit. 15 jaar quattro leidde tot 7 nationale titels (in Procar en later Belcar) en zorgde voor de enige overwinning van een Audi Supertourisme in een 24 Uren race.

In 2003 behaalde de Audi A4 Silhouette Light, de enige Silhouette gebouwd in België, de titel in de Belgian Touring Car Series (BTCS). Datzelfde jaar schonken Tom Kristensen, de Japanner Seiji Ara en hun Audi R8 de Belgian Audi Club trouwens ook de overwinning in de 1000 km van Spa. In 2004 won hetzelfde team Goh ook de 24 Uren van Le Mans en alweer tekende de Club present. Het logo op de vleugels van de mooie R8 zijn een stille getuige van dit exploot. Een anecdote om aan te tonen dat de Belgian Audi Club naam heeft gemaakt in de autosport. Sinds 2009 is de Club nauw betrokken bij het Belgian Audi Club Team WRT en diens succesvolle deelname aan (inter)nationale kampioenschappen met de Audi R8 LMS ultra. Hoogtepunt de afgelopen jaren waren de titels in de Blancpain Endurance Series, de Total 24 Uren van Spa en de 24 Uren van Zolder.

U houdt van autosport? U bent fan van Audi? Wel, dan is de Belgian Audi Club absoluut iets voor u! Door Lid te worden van onze Club kan u genieten van een hele reeks voordelen. Wil u als toeschouwer wat actiever worden en u wat meer betrokken voelen? Dan is een Lidmaatschap wellicht iets voor u. Bent u piloot? Dan wordt u best Lid-Piloot. U bent misschien zelfstandige of u leidt een bedrijf? Een lidmaatschap als VIPartner is geknipt voor u.