Hybride technologie van Audi > Audi Innovation > Audi België

Hybride technologie van Audi

  • Neem voorsprong op de toekomst

    tron-banner.jpg

Neem voorsprong op de toekomst

tron-banner.jpg

De hybride technologie van Audi

Hoe zullen we in de toekomst autorijden? Bij Audi denken we daar continu over na. Onze ingenieurs leggen zich niet alleen toe op design en prestaties. Ze onderzoeken ook welke energie het best geschikt is om van A naar B te rijden. Ons doel is duidelijk: we willen een CO₂-neutrale mobiliteit. Zonder enig compromis. Meer dan ooit staat Audi voor Vorsprung durch Technik. We ontwikkelen nieuwe zuinige aandrijftechnologieën en gaan op zoek naar duurzame energiebronnen. Met Audi e-tron, g-tron en h-tron bieden we een antwoord op de uitdagingen van vandaag en morgen.

1400x840_0013_AA3_E-TRON_161002_1.jpg

e-tron

In de toekomst laten we fossiele brandstoffen achter ons en gaan we meer en meer volledig elektrisch rijden. Vandaag heeft Audi al wagens met plug-in hybride aandrijving: dat is een combinatie van geavanceerde TFSI- of TDI-technologie met een elektromotor. Vanaf 2018 biedt Audi ook wagens die volledig elektrisch zijn.
Meer weten
h_tron.jpg

h-tron

Ook waterstof is een brandstof met een schitterende toekomst. Een waterstofwagen produceert zelf elektriciteit door waterstof en zuurstof samen te brengen in een brandstofcel. Het enige wat uit de uitlaat komt, is water – dus géén CO₂! Bovendien duurt een volledige tankbeurt amper vier minuten.