Info voor bedrijven > De e-tron technologie > Hybride technologie van Audi > Audi België

Hybride technologie van Audi

  • 08_entreprises_desktop.jpg
08_entreprises_desktop.jpg

Audi e-tron,
partner van toekomstgerichte ondernemingen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Steeds meer bedrijven beseffen dat een verantwoord beheer van energiebronnen en een beperking van de CO₂-uitstoot essentieel zijn om de klimaatverandering tegen te gaan. Duurzame mobiliteit is daar een essentieel onderdeel. Vindt uw bedrijf maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk? Door te investeren in groene mobiliteit, elektrische wagens en laadpalen laat u zien dat u geeft om de planeet.

Fiscale voordelen en minder kosten

Volledig elektrische wagens zijn 120% fiscaal aftrekbaar voor bedrijven. Hybride wagens met een CO₂-uitstoot onder 50 g/km zijn 100% aftrekbaar. Ook het voordeel alle aard is aanzienlijk lager (slechts 4% voor elektrische wagens).

Bovendien zijn in het Vlaams gewest elektrische auto’s en hybride wagens met CO₂-uitstoot onder 60 g/km zijn vrijgesteld van BIV. In Brussel en Wallonië bedraagt de BIV € 61,5 voor volledig elektrische auto’s. Elektrische auto’s en plug-in hybrides met een CO₂-uitstoot van max. 50 g/km zijn vrijgesteld van verkeersbelasting in het Vlaams gewest. In Wallonië en Brussel betaalt u voor een volledig elektrische wagen het minimum van € 79,07. U kunt ook genieten van premies. Het Brussels Hoofdstedelijk gewest kent bijvoorbeeld een premie toe van maximum € 3.000 voor hybride of elektrische personenauto’s die door een bedrijf worden aangekocht.

Elektrische en hybride wagens zijn niet alleen fiscaal aantrekkelijk. Ook de kosten voor onderhoud en verbruik liggen lager. Uw brandstofkost daalt en is bovendien makkelijker op voorhand in te schatten: de elektriciteitstarieven fluctueren immers minder dan bij benzine en diesel. Ook voor het onderhoud komt u goedkoper uit, want een elektromotor vereist slechts één keer per jaar een nazicht. Goed om te weten: bij uw Audi verdeler kunt u een interessant onderhoudsplan afsluiten.

Het elektriciteitsverbruik van uw werknemers beheren

Uw werknemers kunnen overal elektriciteit laden: thuis, op het werk, onderweg en op openbare plaatsen. Het is perfect mogelijk om een duidelijk overzicht van hun verbruik te hebben, om het even waar ze hun Audi e-tron opladen. Via slimme en interactieve laadsystemen kunnen onkostennota’s automatisch worden aangemaakt.

563x317_0009_AA3_E-TRON_161006.jpg

Onkostenvergoeding voor opladen thuis

Beschikt uw werknemer over Nexxtender Mobile, de mobiele laadoplossing van ENGIE? Dit systeem communiceert draadloos met een beheerplatform en kan automatisch onkostennota’s aanmaken voor het elektriciteitsverbruik. Voor bedrijven is een speciaal pakket ontwikkeld dat onder meer een nauwkeurig verbruiksoverzicht biedt.
Beschikt uw werknemer thuis over een geconnecteerd laadsysteem? Deze vaste laadoplossing laat niet alleen toe om sneller op te laden, maar biedt ook de mogelijkheid om data uit te wisselen, het laadproces optimaal te plannen in functie van voordeligste tarief, het elektriciteitsverbruik te meten, enzovoort. Uw bedrijf krijgt een duidelijk overzicht van het elektriciteitsverbruik van de werknemer. Het is mogelijk om automatisch een onkostennota aan te maken.
Meer weten over Nexxtender Mobile
563x317_AQ7_E-TRON_151010_1.jpg

Opladen op het werk

Op het werk kunt u laadpalen uitrusten met een badgesysteem. Dat laat de fleetverantwoordelijke toe om het verbruik en de oplaadgewoontes van de werknemers op te volgen. De laadpalen kunnen ook worden gekoppeld aan software voor oplaad- en gebouwenbeheer, wat erg nuttig is als u het elektriciteitsverbruik wilt spreiden over de dag. Deze software houdt ook rekening met de gewoonten van uw werknemers. Medewerkers die de hele dag op kantoor blijven, hoeven bijvoorbeeld niet als eerste hun wagen op te laden. Met één laadpaal kunt u dus per dag twee tot drie voertuigen opladen.

Welke laadinstallatie voor uw bedrijf?

De kosten voor aankoop en plaatsing van laadpalen zijn 120% fiscaal aftrekbaar. Het vermogen van de laadpalen varieert van 3,7 tot 22 kW, wat het opladen tien tot twaalf keer sneller maakt dan via een klassiek stopcontact. U hebt de keuze tussen communicerende en niet-communicerende laadpalen. De installatie van de laadpalen moet gebeuren door een gespecialiseerd bedrijf. Audi werkt hiervoor samen met ENGIE. Voor de jaarlijkse check-up sluit u best een onderhoudscontract af. Ook handig is de mobiele laadoplossing Nexxtender Mobile die werknemers in hun wagen overal kunnen meenemen.

Veel bedrijven kiezen er vandaag voor om hun elektrische bedrijfsvoertuigen en de Wallbox bij de werknemers thuis te leasen. Het is ook mogelijk om uw laadpalen openbaar te maken, zodat andere eigenaars van een elektrische wagen er eveneens van kunnen gebruikmaken. U bepaalt zelf de prijs voor het opladen en de betaalmogelijkheden.