Opladen > De e-tron technologie > Hybride technologie van Audi > Audi België

Hybride technologie van Audi

  • 1400x438_AQ7_E-TRON_151010_1.jpg
1400x438_AQ7_E-TRON_151010_1.jpg

Uw Audi e-tron opladen

Waar kan ik mijn wagen opladen?

Klassieke tankstations vindt u overal. Maar kunt u ook overal uw elektrische of plug-in hybride voertuig opladen? Het antwoord is ja. Sterker nog: het kan niet alleen onderweg, maar ook bij u thuis en op het werk.

563x317_0009_AA3_E-TRON_161006.jpg

Thuis

Thuis kunt u uw Audi e-tron opladen via een klassiek stopcontact (220V) of een industrieel stopcontact. Tip: check vooraf het vermogen van uw elektriciteitsnet. Om uw Audi e-tron te kunnen opladen is minstens 3,7 kW / 16 ampère extra nodig boven op het normale thuisgebruik.
Het is ook mogelijk om bij u thuis - binnen of buiten - een Audi Wallbox te installeren om sneller op te laden. Hiervoor is wel een hogere capaciteit van het elektriciteitsnet vereist. Audi biedt u, in samenwerking met Engie, een analyse aan van uw elektrische installatie tot aan de installatie van het laadpunt bij u thuis. Voor meer informatie, neem contact op met uw Audi verdeler.
Meer weten over Engie diensten voor uw e-tron
charge_work.jpg

Op het werk

Steeds meer bedrijven investeren in groene mobiliteit. Ze voorzien laadpalen met een vermogen dat varieert van 3,7 tot 22 kW. Opladen gaat hier tien tot twaalf keer sneller dan via klassiek stopcontact. Sommige laadpalen kunt u rechtstreeks met uw smartphone aansturen.
Daarnaast bestaat er voor bedrijven ook een mobiele laadoplossing: Nexxtender Mobile van ENGIE. Dit is een kabel met een kastje dat draadloos communiceert met een beheerplatform. Het systeem kan automatisch onkostennota’s aanmaken en verwittigt de bestuurder wanneer de wagen is opgeladen.
Meer weten over Nexxtender Mobile
06bis_charge.jpg

Onderweg

Het rijcomfort voor bestuurders van elektrische wagens zal in België gevoelig toenemen. Een Europese richtlijn bepaalt dat er tegen 2020 in België 21.000 laadpunten moeten zijn. Audi zal – samen met andere partners, zoals fast E - een netwerk van snelladers uitbouwen in de buurt van snelwegen en grote wegen. Daar kunt u uw Audi e-tron extra snel opladen: 80% van de batterij in 30 minuten tijd!           Hoe vindt u deze laadpunten? Makkelijk: via Audi connect, de Audi website of de Audi e-tron app op uw smartphone.
Extra handig is de Audi connect tripplanner die uw route berekent, compleet met aanduiding van de nodige snellaadpunten onderweg.

 

Meer weten over Audi connect

 

Wat heb ik nodig om op te laden?

06bis_charge2.jpg

Basiskit

Bij elke Audi A3 of Q7 e-tron wordt standaard respectievelijk een 3,6 of 7,2 kW basislaadsysteem meegeleverd. U krijgt twee verschillende kabels die u in de bedieningseenheid kunt inpluggen: één kabel voor een klassiek stopcontact 220V en een kabel voor industrieel stopcontact. Om uw laadsysteem te optimaliseren kunt u een Audi Wallbox bestellen bij uw Audi verdeler.
AQ7_E-TRON_D_151032_1.jpg

Wallbox (optioneel)

Bij de bestelling van uw Audi e-tron kunt u het basislaadsysteem vervangen door een geconnecteerd laadsytseem van 22kW (optioneel). Deze mooie en handige laadoplossing laat u toe om thuis twee keer sneller op te laden. Bovendien zijn er ‘slimme’ functies mogelijk: gebruik van zonne-energie, laadproces optimaal plannen voor kostenoptimalisatie (voordeligste tarief kiezen) en vermijden van overbelasting van het elektriciteitsnet, meting van verbruik, online monitoring, enz. Voor de Wallbox is een hogere capaciteit van uw elektriciteitsnet vereist. De plaatsing gebeurt door een erkende installateur.
wireless_charge_563X317.jpg

Draadloos laadsysteem (optioneel) *

Het is mogelijk om uw Audi e-tron draadloos op te laden door middel van een 3,6 kW laadstation dat op de grond wordt gemonteerd. Onderaan het voertuig komt een Audi Wireless Charging-vloerplaat die automatisch contact maakt wanneer u de Audi e-tron boven het laadstation parkeert. Bij deze oplossing komt er geen enkele kabel aan te pas.
* Niet beschikbaar voor Audi A3 Sportback e-tron en Audi Q7 e-tron quattro
563x317_AQ7_E-TRON_151010_1.jpg

Opladen aan openbare laadpalen

Om uw Audi A3 of Q7 e-tron op te laden aan openbare laadpalen is er een speciale kabel (Mode 3) nodig. U kunt deze kabel apart bestellen.

Welke installatie kiezen?

Voor de meeste bestuurders is het standaard meegeleverde basislaadsysteem ruim voldoende. Als u thuis sneller wilt opladen, kiest u best voor het Audi geconnecteerde laadsysteem van 22 kW (wel vooraf checken of de capaciteit van uw elektriciteitsnet het toelaat). Wenst u maximaal gebruikscomfort, dan kiest u voor het draadloos Audi Wireless Charging laadsysteem van Audi.

Woont u in de stad en/of hebt u geen garage of carport? Speciaal voor u is er het Evora initiatief van de Vlaamse gemeenschap. Eigenaars van elektrische wagens kunnen de installatie van een laadpaal in hun buurt aanvragen, indien er geen openbare paal aanwezig in een straal van een honderdtal meter rond hun woonplaats.

Hoe snel kan ik opladen?

Voor de meeste bestuurders is een nachtje opladen met de bijgeleverde laadkabel via een klassiek stopcontact ruim voldoende. De laadtijd hangt af van drie factoren: het type voertuig, het gebruikte laadsysteem en de capaciteit van het elektriciteitsnet. De combinatie van deze drie parameters bepaalt de uiteindelijke laadtijd.