Audi aan de top van de GT World Challenge Europe
GT World Challenge Europe

GT World Challenge Europe

Audi en België aan de top

Audi België Audi Sport Audi racing
GT World Challenge Europe

Audi schittert tijdens de GT-challenges

Races over heel Europa, Sprint races (1 uur) of Endurance races (tussen 3 en 24 uur), en vooral een confrontatie tussen de meest prestigieuze merken ter wereld. Sinds de ontwikkeling van de R8 LMS GT3 heeft Audi talloze successen geboekt in de GT World Challenge Europe, waaronder vier titels tijdens de 24 Hours of Spa. Een liefdesverhaal vol successen dat tot vandaag blijft duren, en steeds vaker in de kleuren zwart, geel en rood dankzij Team WRT en de Belgische piloten.

GT World Challenge Europe: Audi in zijn element

GT World Challenge Europe: Audi in zijn element

De GT World Challenge Europe - opgericht in 2011 en voorheen bekend als de Blancpain GT Series - is het belangrijkste kampioenschap in Europa voor Gran Turismo-wagens. Uiteraard heeft Audi nog geen enkele editie gemist. Elk seizoen bestaat uit 10 meetings: vijf Sprint Cup-wedstrijden en vijf Endurance Cup-wedstrijden, waarbij de 24 Hours of Spa de meest prestigieuze is. Tijdens elk van deze competities (Sprint, Endurance en Overall, de combinatie van beide) kunnen respectievelijk de piloten en de teams een titel winnen: er staan ​​dus 6 overwinningen op het spel!

Dit is het ideale speelterrein voor een rijke oogst aan trofeeën. De perfecte uitdaging voor Audi, dat met name op Team WRT kan rekenen. Het Belgische team, gecreëerd door onder meer voormalig piloot Vincent Vosse, heeft zonder twijfel het mooiste palmares in dit kampioenschap. Het seizoen 2021 is een nieuw voorbeeld: de Belgische formatie won de drie titels voor de teams, en het duo Charles Weerts en Dries Vanthoor won twee van de drie coureurskampioenschappen. Vijf van de zes mogelijke titels gaan dus naar Audi, met een flinke dosis zwart-geel-rood.

Herbeleef seizoen 2021
Team WRT: gericht op de overwinning

Team WRT: gericht op de overwinning

Het succes van Audi in de GT World Challenge Europe draagt de kleurencombinatie zwart-geel-rood. Dezelfde van het Team WRT, meesterlijk geleid door Yves Weerts en Vincent Vosse. Hun ambitie? De overwinning en niets anders. Om dit te bereiken, zijn ze omringd door een hecht team dat hard werkt en zichzelf blijft uitdagen, maar kunnen ze ook rekenen op piloten die in hun discipline tot de wereldtop behoren.

Ook de twee toppers van Team WRT komen uit ons land. Dries Vanthoor, de jongere broer van Laurens, wist probleemloos naam te maken. De 23-jarige piloot kon al uitpakken met een serieus palmares. Naast successen in bijna elke grote endurancerace, behaalde hij twee Sprint Cup-kampioenschapstitels en won hij de GT World Challenge Europe Overall-titel in 2021. Een prestatie die hij deelt met teamgenoot Charles Weerts. Dit talent, amper 20 jaar oud, viel op door zijn snelheidsrecords waarmee hij de jongste winnaar werd van een GT World Challenge Europe-race en de jongste winnaar van een Sprint Cup-kampioenschap. Nu hij officieel piloot is, hoopt hij - net als Dries - ooit de 24 Uur van Spa aan zijn palmares toe te voegen!

Ontdek Team WRT
2022: een nieuwe evolutie

2022: een nieuwe evolutie

Op z'n lauweren rusten zit niet in de genen bij Audi. Na het recordseizoen 2021 is Team WRT van plan om de vier ringen alweer naar het bovenste schavot te brengen. In 2022 kunnen de piloten rekenen op de verbeterde prestaties van de nieuwe Audi R8 LMS GT3, ook wel “evo II” genoemd. De aankondiging van een nieuw rondje overwinningen?

Nog belangrijk nieuws: Audi heeft een topper binnengehaald voor het nieuwe GT-seizoen. Team WRT wordt immers versterkt door voormalig motorkampioen Valentino Rossi. Na verschillende overtuigende tests werd duidelijk dat hij een grote aanwinst zou zijn om de dominantie van het team te verzekeren. Afspraak in Imola voor de eerste race van het seizoen!