Audi Sport customer racing > Audi Sport > Audi België
Customer racing

Customer racing

Audi België Audi Sport
Audi Sport customer racing

Audi Sport customer racing

Een aanbod van racewagens die topprestaties neerzetten. En een service die de reputatie van het merk hooghoudt: dat is de drijfveer achter Audi Sport customer racing. Via de klantenteams in GT3, GT4 of TCR, is het merk met de vier ringen bijna overal ter wereld vertegenwoordigd.

successen

Audi stapelt de successen op – in alle categorieën. De Audi R8 LMS GT3 won de belangrijkste uithoudingsraces ter wereld (de 24 uur van Spa-Francorchamps, de 24 uur van de Nürburgring, 24u Daytona, 24u Dubai, 12u Bathurst ...) en in de meest prestigieuze kampioenschappen (Blancpain GT-serie, Intercontinental GT Challenge, ADAC GT Masters ...). Veel van die overwinningen werden bovendien behaald door een zwart-geel-rood team: het Belgian Audi Club Team WRT, geleid door voormalig autocoureur Vincent Vosse, is een van de absolute referenties in de Gran Turismo-autoraces.

historie

Sinds 2018, strijdt de Audi R8 LMS GT4 mee om de titel in de GT4-categorie, die momenteel volop in opmars is. Die racewagen toont zich een waardige opvolger voor zijn grote broer: de overwinningen volgen elkaar op. De nieuwe GT4 is technisch en financieel toegankelijker en wil zo de drempel naar GT-races verlagen voor zowel teams als rijders.

Audi is zijn prestigieuze verleden in de Touring Car-races niet vergeten. In reactie op de TCR-regelgeving schittert de RS 3 LMS ook in internationale en nationale wedstrijden. Er zijn trouwens twee Belgische teams (WRT en Comtoyou Racing) die het merk vertegenwoordigen in de FIA WTCR, de World Touring Car Cup. Bovendien rijdt Comtoyou Racing ook met Audi in de TCR Europe en de TCR Benelux, voornamelijk dankzij het engagement van het RACB National Team.