DTM > Audi Sport > Audi België
DTM

DTM

De Deutsche Tourenwagen-Masters, het Duitse toerwagen-kampioenschap, is een van de populairste races ter wereld. Voor Audi is het bovendien – en dat al jarenlang – een belangrijk platform om zijn expertise te tonen. Al sinds het prille begin in de jaren 90 verschroeide Audi dankzij zijn quattro-aandrijving de concurrentie, met titelzeges in 1990 en 1991. Succesen die in grote mate bijdroegen aan het imago van het merk.

DTM

Na een adempauze kwam Audi terug naar DTM via zijn klantenteam, ABT Sportsline. De zege van de Fransman Laurent Aïello in een Audi TT-R in 2002 was de vonk die het vuur weer volledig deed heropflakkeren. Sinds 2004 neemt de constructeur uit Ingolstadt opnieuw officieel deel aan de prestigieuze wedstrijd. Met succes: in totaal stond al tien keer een piloot van Audi Sport bovenaan op het podium.

De regels van de DTM zijn in de loop der tijd geëvolueerd. Doel: meer show, minder kosten. De wagens, zoals de Audi RS 5 DTM, spreken almaar meer tot de verbeelding: een knappe mix van technologisch vernuft en majestueuze kracht. Sinds 2019 heeft de V8-motor plaatsgemaakt voor een 2-liter 4-cilinder turbo, met een vermogen van meer dan 600 pk. En ziet u de bolides van de DTM vrolijk flirten met de 300 km/uur ...

DTM

Om dergelijke motoren te bedwingen, doen de constructeurs een beroep op piloten met een onberispelijke reputatie. Want de piste vergeeft geen fouten. De strijd is intens, de contactmomenten frequent en de bochten talrijk – ter vermaak van een immer razend enthousiast publiek.

Sinds 2019 krijgt de DTM opnieuw een Belgisch tintje. Enerzijds hield de wedstrijd opnieuw halt op het Circuit Zolder, het strijdtoneel van de allereerste race in de geschiedenis van de DTM in 1984. Anderzijds zet het WRT-team – bekend van zijn GT-successen onder de naam 'Belgian Audi Club Team WRT' – twee 'private' Audi RS 5 DTM's in als klantenteam voor Audi Sport. De Zuid-Afrikaan Jonathan Aberdein en de Braziliaan Pietro Fittipaldi, kleinzoon van de voormalige Formule 1-wereldkampioen, zijn de rijders van het Belgische team in 2019.

Download alle
00:00 | 00:00
1920x1080_0.jpg
1920x1080_0.jpg
Copyright foto's : Jeroen Peeters