Zoute Grand Prix > Audi experiences > Audi Sport > Audi België
Zoute grand prix

Zoute Grand Prix

Audi onthult drie nieuwe
Audi Sport modellen op
Zoute Grand Prix

De Zoute Grand Prix gaat dit jaar zijn tiende editie in. Om deze feestelijke gelegenheid de nodige luister bij te zetten, pakt Audi uit met de crème de la crème van zijn jongste Audi Sport modellen.

Zoute grand prix

Liefhebbers van autosport weten het al jaren: de Zoute Grand Prix is een niet te missen evenement in hun agenda. Ook dit jaar valt er van 10 tot en met 13 oktober weer heel wat moois te ontdekken in Knokke-Heist. Voor het betere Duitse werk moet u alvast in het paviljoen van Audi zijn. Het merk met de vier ringen stelt er in avant-première de nieuwe Audi RS Q3 Sportback, Audi RS 4 Avant en Audi RS 6 Avant voor, samen met de Audi R8 LMS GT2, de ultieme raceversie van de Audi R8 (Spyder). Een absolute topper.

Eerder dit jaar stelde Audi al de Audi Q3 Sportback voor. De jongste telg in de Q-familie is een compacte SUV in coupévorm en combineert de robuuste uitstraling van een SUV met de sportieve elegantie en het soepele rijgedrag van een coupé. Het model dat in Knokke wordt voorgesteld, de Audi RS Q3 Sportback, is hiervan de ultieme sportversie. Hij pakt uit met onder meer het kenmerkende singleframe radiatorrooster, de typische grote ovale uitlaten van de RS-familie en de legendarische 2.5 TFSI 5-cilindermotor met 400 pk.

Daarnaast krijgt u in Knokke ook de kans om kennis te maken met de vierde generatie van de Audi RS 4 Avant. Een echte topsporter die een hoog vermogen en sublieme prestaties moeiteloos combineert met een ruim interieur en heel veel gebruiksgemak. En dat allemaal in de typische RS-verpakking.

zoute grand prix

Met de jongste generatie van de Audi RS 6 Avant opent Audi Sport dan weer een nieuw hoofdstuk in alweer 25 jaar RS geschiedenis. Dit rasechte icoon van Audi Sport kreeg een grondige update met nóg meer vermogen en geavanceerde mild-hybrid technologie voor superieure – en efficiënte – prestaties. Zijn vernieuwde RS-design, extreem krachtige aandrijving en talloze nieuwe technologieën maken van deze Audi RS 6 Avant een droomwagen waarmee u gezien mag worden.

En terwijl u door de straten van Knokke wandelt, zult u verrast worden door de unieke Audi R8 LMS GT2, op basis van de Audi R8 Spyder. Een tot de verbeelding sprekende racewagen met een verscheurende 470 kW (640 pk), meteen de krachtigste auto in de elfjarige geschiedenis van Audi Sport customer racing.

De meeste evenementen die tijdens de Zoute Grand Prix plaatsvinden in Knokke-Heist zijn vrij toegankelijk voor het publiek. Ook de nieuwste modellen van Audi kunt u vrij komen ontdekken. Geniet u graag van een extraatje in onze vip-lounge? Vraag dan aan uw Audi verdeler om uw toegangsticket.

Meer info via zoutegrandprix.be