Voetbal > Audi Sport > Audi België

Voetbal

  • stage.img.image.jpeg
stage.img.image.jpeg

Het voetbal & Audi

Audi-A1-RSCA-Teamfoto.jpg

Audi en RSC Anderlecht kondigen partnership aan Vandaag kondigde Audi Import België een partnership aan met RSC Anderlecht voor de komende vier seizoenen. Het premium merk met de vier ringen zal de wagens leveren voor de spelers, staf en directie, naast een hele reeks campagnes en activaties rond de club en haar supporters. De deal werd vandaag in het Constant Vanden Stockstadion voorgesteld.

Een fonkelende paars-witte Audi A1 in het Constant Vanden Stockstadion symboliseert treffend het nieuwe partnership tussen Audi en RSCA. Samen met Audi Brand Director Didier Willems bezegelde Roger Vanden Stock, Voorzitter van RSC Anderlecht vandaag de samenwerking. RSCA vervolledigt daarmee de door Audi gesponsorde presigieuze lijst van Bayern Munich, Real Madrid, FC Barcelona, FC Chelsea, AC Milan en Zenit St.-Petersburg. [...] Meer weten
Topontmoeting:
FC Bayern München en Audi
AUDI AG en FC Bayern München zijn sinds 1 juli 2002 samen aan de bal. Audi heeft de samenwerking met FC Bayern verstevigd. Het merk is nu niet alleen exclusief autopartner van de meermalig Duitse kampioen, maar heeft ook een 9,09 %-aandeel in FC Bayern München AG genomen. Dat laat zien dat er sprake is van een langetermijnrelatie.

Bij dit 10-jarige jubileum van de samenwerking tussen de Duitse recordmeester en het premium automerk met de vier ringen hebben beiden maar één doel: titels, titels, titels!

Na een sterk jaar voor AUDI AG en een al even indrukwekkend seizoen voor Bayern München moeten de uitstekende prestaties op nationaal en internationaal niveau met een titel bekroond worden!

Bij het begin van het nieuwe seizoen zal het elftal zoals ieder jaar de persoonlijke droomauto’s in Ingolstadt in ontvangst nemen. Talrijke Audi-medewerkers en Bayern-fans zien nu al uit naar de aanwezigheid van de voetbalhelden op de Audi Piazza.

Want naast de doelstelling om kampioen en bekerwinnaar te worden, wil FC Bayern München de UEFA Champions League weer naar München halen.
Koninklijk genoegen: Real Madrid en Audi Real Madrid en het merk Audi kunnen terugblikken op een clubhistorie en merkgeschiedenis van meer dan honderd jaar. De 'Koninklijke' vertrouwt alweer geruime tijd op de 'Voorsprong door techniek' van hun autopartner.

AUDI AG is al sinds 2003 de exclusieve autoleverancier van de Spaanse recordkampioen Real Madrid. Dit partnerschap wordt voortdurend geactualiseerd. Ook dit seizoen voorziet Audi aanvoerder en zijn spelers van auto's.
FC Barcelona en Audi: continue topprestaties Europa's succesvolste voetbalclub is ook op de weg praktisch onverslaanbaar. Alle Barcelona-spelers rijden in een nieuwe Audi naar trainingen, officiële gelegenheden en thuiswedstrijden. Het beschikbaar stellen van auto's is slechts één onderdeel van het partnership dat FC Barcelona en Audi in 2006 sloten.

Voor de officiële auto-overhandiging voor seizoen 2010/11 maakten Messi en zijn teamgenoten een proefrit in de nieuwe Audi A1. Vervolgens namen aanvoerder Carles Puyol en de andere spelers hun auto's in ontvangst. Eén model werd met name zeer gewaardeerd: de Audi A7 Sportback, die door diverse spelers was gekozen.

Audi en FC Barcelona zijn partners sinds seizoen 2006/2007. Spelers, trainers en officials rijden auto's uit het sportieve modellenpalet. Als tegenprestatie is Audi prominent aanwezig tijdens de thuiswedstrijden in het beroemde Camp Nou. Dat is met bijna honderdduizend zitplaatsen Europa's grootste voetbalstadion. Verder zijn er gezamenlijke promotie-acties en evenementen.
FC Barcelona en Audi: continue topprestaties Via de Italiaanse importeur is Audi partner van nog een prominente naam uit de internationale voetbalwereld. De spelers en officials van één van de oudste Italiaanse clubs rijden sinds 2007 in auto’s met de vier ringen in de grille.

17-voudig Italiaans kampioen, 5-voudig Italiaans bekerwinnaar en 6-voudig Champions League-winnaar. AC Milan is zonder twijfel één van de Europese topclubs. Het team onder leiding van trainer Massimiliano Allegri heeft het Giuseppe Meazza stadion als thuisbasis, met een capaciteit van meer dan 85.000 toeschouwers één van de indrukwekkendste voetbalarena’s ter wereld. Internationale sterspelers zoals Zlatan Ibrahimovic en Pato hebben vrije keus uit het modellenaanbod van Audi. Als tegenprestatie mag de autofabrikant uit het Duitse Ingolstadt zich op de reclameborden langs het veld presenteren en zijn er andere samenwerkingen en gezamenlijke evenementen. Verder was AC Milan één van de deelnemers aan de Audi Cup 2009.

Het belang van het partnerschap met Audi werd bij aanvang van seizoen 2008/2009 onderstreept door Adriano Galliani tijdens de overhandiging van de auto’s in Monza. “Ik spreek namens onze hele club als ik zeg dat we enorm trots zijn dat deze prestigieuze autofabrikant ons heeft gekozen als voetbalambassadeurs in Italië,” aldus de president van AC Milan. “We zetten een samenwerking voort tussen twee merken die overal ter wereld direct herkenbaar zijn. Het rood-zwarte shirt en de vier ringen zijn overal symbolen voor uitmuntendheid, prestige en grootse prestaties.”
Technologie van de champions: Audi en FC Zenit Sint-Petersburg Onder het motto ‘één stad – één club’ is FC Zenit samen met de Hermitage en het Mariinski-theater boegbeeld van Sint-Petersburg geworden. FC Zenit heeft de steun van miljoenen trouwe fans, die de club tot één van de populairste in Rusland hebben gemaakt. Binnen Europa is het één van de toonaangevende voetbalclubs.

De succesvolle club, ook al ten tijde van de Sovjet-Unie, heeft twee keer het Russische kampioenschap gewonnen, één keer de Sovjet-beker en twee keer de Russische beker, de seizoenscup van de Sovjet-Unie, de Russische Premjer-Liga-beker en twee keer de Russische supercup. FC Zenit is de enige vereniging die alle hoogste overwinningen van de Sovjet-Unie en Rusland op zijn naam heeft geschreven.

In 2008 veroverde FC Zenit het Europese voetbal en won twee gerenommeerde trofeeën: de UEFA-beker en de UEFA-supercup. FC Zenit is de eerste voetbalclub die beide bekers in hetzelfde jaar binnenhaalde. Tijdens seizoen 2010-11 won FC Zenit in het eerste jaar onder trainer Luciano Spalletti zowel de beker, competitie als supercup. Een glansrijke zege in alle Russische series.

Audi en FC Zenit ondertekenden in mei 2011 een partnerovereenkomst, waardoor Audi officieel premiumpartner van de vereniging is en de officiële clubauto's uit het Audi-gamma komen. De clubfunctionarissen rijden Audi A6. De spelers van FC Zenit en de belangrijkste spelers van de nationale Russische voetbalploeg, waaronder aanvaller Alexander Kerzhakov, hebben voor de prestigieuze Audi Q7 V12 TDI gekozen. De nieuwe partner in de wereldwijde Audi-voetbalfamilie werd verwelkomd met een vriendschappelijke wedstrijd tussen FC Zenit en Bayern München in het Petrovski-stadion.