Vergeet de CEO > Audi België

Vergeet de wagen.

 • Vergeet de CEO.

  fidler-header-1400X438.png

Vergeet de CEO.

fidler-header-1400X438.png

Als we vandaag denken aan de organisatie van een bedrijf, dan zien we een piramide met bovenaan één baas. In het model van de toekomst is de beslissingsmacht verspreid, voorspelt Devin Fidler, onderzoeker aan het Institute for the Future. Niet alleen over mensen, maar ook over slimme robots die voor elke taak de juiste talenten vinden.

tablet Rethinkery Labs

Rethinkery Labs, het consultancybedrijf en onderzoekscentrum dat Fidler heeft opgericht, focust op het beter begrijpen van de krachten en trends die de bedrijven van morgen vormgeven. Vandaag maken technologie en terabytes aan data het al mogelijk om voor een probleem bijna onmiddellijk de meest geschikte persoon te vinden die het kan oplossen.

Software zoekt talent

De ondernemingen van de toekomst zullen er heel anders uitzien, voorspelt Fidler. ‘Waarschijnlijk zullen bedrijven nog altijd een harde kern hebben, omdat je niet alles kunt uitbesteden. Maar rond deze kern waaieren kringen van mensen uit die een lossere band hebben met het bedrijf.

Rethinkery Labs zet dat inzicht om in de praktijk met een reeks van experimenten, zoals Robomanager: een virtueel managementsysteem dat ingewikkelde taken automatiseert door die op te delen in kleinere taken. Vervolgens worden die microtaken uitbesteed via outsourcingbedrijven. Een rekruteringssysteem dat talent naar boven haalt.

‘Het softwaresysteem Robomanager helpt me om snel een superteam samen te stellen om een opdracht tot een goed eind te brengen.’

Mens en machine combineren sterktes

Als je de geknipte persoon kunt selecteren uit miljoenen kandidaten en die op het perfecte moment in een proces kunt plakken, werk je efficiënter. Nu onderbenutten we talenten, omdat werknemers met te veel andere dingen bezig zijn. Een grote troef van systemen die mens en machine doen samenwerken, is dat ze de sterktes van beide combineren.

Op Wall Street bijvoorbeeld werken al heel wat bedrijven met dergelijke software. Volledig geautomatiseerde fondsen gaan dankzij machinelearning op zoek naar de beste beleggingen. Ook managementtaken kunnen worden geautomatiseerd. Zo blijft er over 20 jaar van de huidige verantwoordelijkheden van een CEO misschien maar 30 procent over.

 • fidler-bio.png
  Biografie

  Devin Fidler (Amerikaan, 41 jaar) is als onderzoeker verbonden aan het Institue for the Future (IFTF) in Palo Alto (Silicon Valley).

  Meer weten over Rethinkerylabs ?
Nieuwe Audi A8

Vergeet de wagen.
Audi is meer.

Met de nieuwe Audi A8 neemt u voorsprong door intelligente technologie. Vooruitstrevende rijbijstandssystemen zorgen voor extra veiligheid en rijplezier onderweg. De nieuwe designtaal van Audi straalt dan weer pure luxe uit.

Ontdek de nieuwe Audi A8
 • babitz-563X317.png
  Vergeet de 5 zintuigen

  Met ‘Cyborg Nest’ geeft Liviu Babitz het menselijke lichaam een extra upgrade.

  Lees
 • joachim-563X317.png
  Vergeet de stad

  Vergeet glas, staal, beton. Architect Mitchell Joachim wil bouwen met levende materie.

  Lees