Ontdek uw nieuwe wagen op cng bij Audi
Audi g-tron

CNG (aardgas) door Audi

Ontdek onze CNG (aardgas) modellen

Naast elektriciteit bestaan er een aantal alternatieven om met minder uitstoot van CO2 en fijn stof te rijden. Zoals CNG bijvoorbeeld. Dit gecomprimeerde aardgas wordt de laatste jaren steeds populairder. Bij Audi heet het CNG gamma Audi g-tron.

audi g-tron

Aardgas (CNG): u kent het al

Aardgas wordt vaak gebruikt om huizen te verwarmen. Maar als brandstof wordt het gas echter gecomprimeerd onder een druk van 200 bar (Compressed Natural Gas). De tanks worden achterin de wagen geplaatst, onder de bagageruimte.

Een CNG-motor werkt op exact dezelfde manier als een benzinemotor, alleen is hij veel stiller. Tanken is even simpel als bij andere brandstoffen. De tank beantwoordt aan erg strenge veiligheidsvoorschriften, waardoor onze CNG-wagens, de Audi g-tron modellen, bij ongevallen even veilig zijn als benzine- of dieselvoertuigen. Geen nood, want er is ook een kleine benzinetank die u toelaat om tot het volgende CNG-station te rijden, als dat nodig is.

Ontdek de Audi g-tron modellen
audi

Een zeer ecologische brandstof

CNG is een zwaargewicht op het vlak van duurzame mobiliteit. Ondanks de stijgende gasprijzen blijft de prijs lager dan die van traditionele brandstoffen en stoot CNG tot 90% minder fijn stof uit. Bovendien kan de CO2 uitstoot met 25 tot 30% verminderd worden, naargelang de motoren. Deze ecologische prestaties zijn ook te zien in de productieketen, met 80% minder emissies.

audi

De vele voordelen van een CNG-wagen

In uw dagelijks leven zult u snel de voordelen van CNG ervaren:

 • U stoot minder CO2-en fijn stof uit.
 • U wordt toegelaten in Lage Emissie Zones.
 • U beschikt over een grote autonomie.
 • U kan snel en gemakkelijk voltanken.
 • U heeft toegang tot ondergrondse parkings (in tegenstelling tot LPG).
 • Weet u niet welke alternatieve brandstof het meest geschikt is voor u?

  Vertrouw op Audi om de juiste keuze te maken. U vindt meer informatie over alle alternatieven op deze pagina.

  Maak de juiste keuze met Audi
 • Een netwerk van tankstations in volle expansie

  De afgelopen jaren werd het gebruik van CNG alsmaar meer gepromoot in België. Meer dan 150 tankstations zijn vandaag beschikbaar in ons land en dat aantal blijft ook toenemen. Dat stelt u alvast gerust wanneer u moet voltanken.

  Zoek een CNG-station in uw buurt

Ontdek het Audi g-tron gamma

Zin om op een meer ecologische manier te rijden? In het g-tron gamma vindt u zeker een model dat bij u past.

 • TEASER1_1920x1080_A3_2020_1052.jpg
  Audi A3 Sportback g-tron: ga verder met CNG

  Een sportief en vooruitstrevend exterieur, een volledig digitaal interieur en een dynamische CNG-motor: de Audi A3 Sportback g-tron blinkt uit in alles, ook in zijn bereik. Dankzij drie aardgastanks heeft hij een actieradius van maximaal 495 km.

  Ontdek hem
 • TEASER2_1920x1080_AA4_A_191001_G-Tron.jpg
  Audi A4 Avant g-tron: natuurlijk imposant

  De elegante Audi A4 Avant g-tron zal vanuit alle hoeken indruk op u maken: een opvallend design, scherpe technologie en ruimte voor al uw behoeften. Alles met het grootste respect voor het milieu.

  Ontdek hem
 • TEASER3_1920x1080_AA5_G-TRON_191001.jpg
  Audi A5 Sportback g-tron: sportieve prestaties

  De Audi A5 Sportback g-tron, een slimme mix van dynamiek en emotie, zal uw ecologische voetafdruk nog verminderen zonder compromissen te maken op zijn uitzonderlijke prestaties.

  Ontdek hem