1300_garantie_pneus.jpg

Gratis 36 maanden bandengarantie.

Met een gerust gevoel op weg met een Originele Audi AO-band.

Ons wegennet ligt er vandaag niet altijd perfect bij en dit kan soms voor onaangename verrassingen zorgen. Een lekke of een beschadigde band bijvoorbeeld brengt uw rijplezier en veiligheid in het gedrang. Om u een volledig “peace of mind” te geven, bieden wij u bij de aankoop van nieuwe AO-banden of band- velgcombinaties een extra bandengarantie die tot 36 maanden na aankoopdatum geldig blijft.

Gratis Audi AO-bandengarantie van 36 maanden.

Bij na-plaatsing van nieuwe winter- of zomerbanden of een band- velgcombinatie (zomer- of winterkit) bij een officiële Audi Partner in België krijgt u een garantie van maar liefst 36 maanden op uw aangekochte band. Gratis en geruststellend voor onderweg.
pneusAO.jpg

De Audi AO-bandengarantie: snel...
Uw Audi bandengarantie is 36 maanden geldig vanaf de datum van de aankoop van uw AO-banden. Bij een beschadiging geeft u aan uw Audi verdeler de laatste aankoopfactuur van de band die in na-plaatsing door uw officiële concessiehouder werd gemonteerd op uw Audi. Bij vandalisme voegt u daar een kopie van de notulen van uw klacht bij de politie aan toe. Uw verdeler overloopt alle details met u en beslist of de AO-bandengarantie van toepassing is. Dat doet hij/zij aan de hand van de bandengarantiesticker die op uw aankoopfactuur werd gekleefd. Die bewijst of u de banden wel degelijk in het officiële netwerk van Audi hebt aangekocht.
... en voordelig.
Het bedrag dat u door de bandengarantie terugkrijgt hangt af van de prijs van de band die op uw aankoopfactuur staat en het aantal maanden sinds de aankoop. Als uw band bijv. 3 maanden oud is, heeft u nog altijd recht op de waarde van een nieuwe band. Dat bedrag wordt afgetrokken van de prijs die u bij de aankoop van uw nieuwe band moet betalen. Opgelet: de vaste kosten van de montage, het wiel, het velgdopje en de recyclage hebben geen betrekking tot deze bandengarantie en valt dus volledig te uwen laste als eindklant.

Geef uw Audi het gepaste schoeisel: AO-banden.

De banden die het best op uw Audi passen zijn Audi Original-banden, want die zijn er speciaal voor ontworpen. U herkent ze aan de 'AO'-markering op de flank van de band. Die AO betekent dat uw band voldoet aan de strengste Audi kwaliteitseisen op gebied van veiligheid en baanvastheid in de ergste weersomstandigheden. AO-banden hebben speciale structurele eigenschappen en worden daarom optimaal aangepast aan uw model. Bovendien zijn ze betrouwbaar, duurzaam, comfortabel en verbruikt u minder. AO-banden zijn exclusief geproduceerd in samenwerking met de meest toonaangevende bandenproducenten. Ze werden uitgebreid getest volgens extreme testprocedures. Het specifieke Audi onderstel is dan ook optimaal op de AO-banden afgestemd. De quattro®-modellen van Audi hebben ook een aparte markering met name R01 of R02. Ze zijn eveneens het resultaat van een intensieve technologische samenwerking tussen de bandenproducent en Audi. Ook deze banden zijn specifiek ontwikkeld om de prestaties te verbeteren en voor een unieke rijervaring te zorgen.

En wie kent uw AO-banden het best, denkt u?

De snel evoluerende technologieën in en rond de wagen leiden tot voortdurende vernieuwingen, ook bij de productie van banden. Het is dan ook volkomen logisch dat u uw AO-banden bij uw Audi verdeler koopt. Die heeft namelijk de meest actuele kennis en apparatuur om u het juiste advies en uw Audi de meest geschikte banden te bezorgen.
4 kostbare tips om uw AO-banden in vorm te houden.

Controleer ook de profieldiepte. Om u optimaal rijplezier te garanderen raden wij aan indien de profieldiepte voor zomerbanden minder dan 3 mm is en 4 mm voor winterbanden deze te vervangen.

Wissel uw zomerbanden tijdig voor winterbanden. Dat wil zeggen: wanneer de temperatuur onder de 7 graden daalt. Als geheugensteun let u op de omschakeling van zomeruur naar winteruur, want dat is het moment om van zomer- naar winterbanden over te schakelen.

Dat levert u ook een kostenvoordeel op, want als u met winterbanden rijdt, spaart u uw zomerbanden en vice versa.

Overbelasting kan uw band onherstelbaar beschadigen vergelijkbaar met dat van een te lage bandenspanning.

Terugbetaling is niet mogelijk in deze gevallen:

- Als de beschadiging het gevolg is van normale slijtage en gebruik of van grove nalatigheid door de bestuurder (bijv. permanent doorrijden met banden met lage spanning).
- Als de beschadiging het gevolg is van abnormale of onregelmatige slijtage, bijv. als gevolg van agressief rijgedrag, remmen...
- Als de beschadiging al gedekt is door de garantie van de bandenfabrikant, bijv. als de band niet gebalanceerd of rond is, bij geplooide staaldraden, bij onregelmatige snelle slijtage.
- Als het defect onrealistisch is of als de klant een onwaarschijnlijk argument voorlegt.
- Als de velgen beschadigd zijn of als er na een ongeval nog een beschadiging optreedt bij onderdelen van het chassis.
De meest voorkomende beschadigingen worden gedekt. Een complete dekking van 100% bij:

 • Beschadiging door het raken van een stoepdrempel ;
 • Beschadiging door een puntig voorwerp (vb. nagel, glasscherven …) ;
 • Een daad van vandalisme (moedwillige beschadiging door derden) (Beschadigde velgen worden niet in rekening gebracht en dus niet vergoed).
Bij uw Audi verdeler mag u hiervan zeker zijn:

 • complete kennis van de meest recente bandentechnologie ;
 • permanente opleiding ;
 • professionele montage met de correcte apparatuur ;
 • een ideale oplossing voor de opslag van uw winter- en zomerbanden.
Als u die spanning benadert of bereikt, rijdt u veiliger en economischer, want:

 • uw banden verslijten minder snel ;
 • uw remafstand verkleint ;
 • u loopt minder risico op een klapband ;
 • u verbruikt minder brandstof.
Niet vergeten!

 • Corrigeer de bandenspanning bij koude banden ;
 • Vergeet uw reservewiel niet te controleren ;
 • Bij noodwiel (compact reservewiel) volg dan de aanwijzingen van de fabrikant.