1300x551_AOT_DIV_121022.jpg

Een aangename temperatuur voor de motor.

Vroeger werd koelvloeistof met speciale toevoegingen alleen in de winter gebruikt. Voor de moderne koelsystemen in de huidige auto's is gebruik het hele jaar door aan te raden.

Bescherming tegen vorst, hitte, corrosie en zuren: een koelvloeistofadditief doet meer dan op het eerste gezicht het geval lijkt. Het is essentieel dat de bestanddelen de materialen niet aantasten. Metalen oppervlakken, afdichtingen en slangen hebben een permanente verzorging nodig om zo lang mogelijk mee te gaan. Originele Audi koelvloeistof is speciaal ontwikkeld voor het koelsysteem van een Audi, inclusief het rubber en de kunststoffen die daarin aanwezig zijn.
Goed om te weten
Voor een optimale werking moet er minstens 40% en maximaal 60% van de toevoeging in het koelsysteem zitten. De juiste mengverhouding staat in het instructieboekje van uw Audi.
Laat uw Audi dealer het koelsysteem controleren op lekkages, vulniveau en vorstbescherming. Dit is extra van belang als de winter eraan komt. Deze controle is overigens een vast onderdeel van de standaard onderhoudsbeurten.