Tijd om uw zomerbanden te installeren > Onderhoud & reparatie > Audi België
Zomerbanden

Zomerbanden

Na de winterbanden, tijd voor de zomerbanden.

Het contactoppervlak tussen uw auto en de weg is 4 postkaarten groot. Deze beperkte oppervlakte moet dus in optimale staat zijn. Als u einde maart overschakelt naar de zomertijd, schakelt u best ook over op zomerbanden. Het profiel van zomerbanden zorgt voor een betere grip bij hoge temperaturen. Zo slipt u minder snel, ook op een nat wegdek.

Zomerbanden verhogen ook de stabiliteit en het rijcomfort, verbeteren de precisie en stuurcontrole, verbruiken minder, accelereren beter, remmen efficiënter én maken minder lawaai. Nog redenen nodig?

Uw Audi verdeler helpt u graag bij de keuze van uw banden. En u kunt op hem rekenen om uw wielen te balanceren en uit te lijnen. Het eerste verhoogt uw rijcomfort, het tweede voorkomt abnormale slijtage. Zo hebt u méér én langer plezier van uw banden.

Montage packs

Montage packs

Voor de montage van uw banden bieden we drie packs aan:

 • “Basic pack”: montage en demontage van uw zomer- of winterbanden
 • “Standard pack”: montage en demontage van uw zomer- of winterbanden + opslag van de ongebruikte banden in het Tyre Hotel
 • "Premium pack”: montage en demontage van uw zomer- of winterbanden + opslag van de ongebruikte banden in het Tyre Hotel + reiniging zomer- en winterkits
Maak een afspraak
 • audioriginalbanden_1920.png
  Audi Original banden

  Voor uw Audi raden wij aan enkel te rijden op Audi Original banden, speciaal ontworpen voor het merk met de vier ringen. U herkent ze aan de 'AO'-markering op de flank van de band. Deze banden voldoen aan de strengste kwaliteitseisen van Audi op het vlak van veiligheid en baanvastheid, óók in extreme weersomstandigheden.

  AO-banden leveren betrouwbare prestaties en staan tegelijk voor duurzaamheid, comfort en een lager verbruik. Ze worden geproduceerd in samenwerking met de meest toonaangevende bandenproducenten. Natuurlijk worden uw AO-banden ook uitvoerig getest.

  De banden voor onze quattro®-modellen onderscheiden zich door een aparte markering – R01 of R02. Ook deze banden zijn het resultaat van een intensieve technologische samenwerking tussen de bandenproducent en Audi. Op die manier bent u zeker van optimale prestaties en een unieke rijervaring.

 • bandengarantie_1920.png
  Bandengarantie

  Ons wegennet ligt er vandaag niet altijd perfect bij en dat kan soms voor onaangename verrassingen zorgen. Een lekke of beschadigde band bijvoorbeeld vermindert niet alleen aanzienlijk uw rijplezier. Hij brengt ook vooral uw veiligheid in het gedrang. Daarom bieden wij u bij aankoop van nieuwe AO-banden of band-velgcombinaties een extra bandengarantie tot 36 maanden na aankoopdatum. Een extra zekerheid, dus. Deze garantie dekt de meest voorkomende beschadigingen.

  Zo is er een dekking bij:
  - Beschadiging door het raken van een trottoirrand
  - Beschadiging door een puntig voorwerp (bv. spijker, glasscherven…)
  - Vandalisme (moedwillige beschadiging door derden)

 • premiumservice_1920.png
  Premium service:

  Uw Audi verdeler zorgt voor de juiste montage van uw banden. Dat lijkt eenvoudig, maar dat is het niet. Zo zal hij bijvoorbeeld de velgen grondig reinigen bij het monteren van nieuwe banden. Dit zorgt voor een schoon en luchtdicht contact tussen de velg en de band. En dus voor meer veiligheid.

  Maak een afspraak
Banden

Kom alles te weten over je banden.

Lees het artikel 'Uw autobanden in 5 vragen en antwoorden'

Leer uw banden beter kennen