NEDC vs WLTP > Audi is 'best in class' voor de nieuwe WLTP normen > Audi België

NEDC vs WLTP

 • NEDC-WLTP Header-Desktop 2.jpg
NEDC-WLTP Header-Desktop 2.jpg

Nieuwe CO2-emissienorm

Met zijn nieuwe CO2-emissienorm biedt Audi een reeks 'Best in class'*-modellen in hun categorie, die uiteraard ook voldoen aan de WLTP-standaard.

* Vergelijking gemaakt door Audi Belgium en gebaseerd op de NEDC-waarden beschikbaar voor vergelijkbare modellen van de merken Audi, Mercedes en BMW.
Bekijk de tabel

NEDC vs WLTP Het opgegeven brandstofverbruik en de emissiegegevens (CO2) van een voertuig zijn bepaald volgens de wettelijk voorgeschreven meetprocedures.

Sinds 1 september 2017 worden bepaalde nieuwe voertuigen al goedgekeurd volgens de wereldwijde testprocedure voor geharmoniseerde lichte voertuigen (WLTP), een meer realistische testprocedure voor het meten van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot. Vanaf 1 september 2018 wordt de New European Driving Cycle (NEDC) in fasen vervangen door de WLTP.
Door de meer realistische testomstandigheden zullen het brandstofverbruik en de CO2- emissies gemeten volgens de WLTP in veel gevallen hoger zijn dan die gemeten volgens de NEDC.

We zijn momenteel nog steeds wettelijk verplicht om de NEDC-cijfers te vermelden. In het geval van nieuwe voertuigen waarvoor typegoedkeuring is verleend volgens WLTP, zijn de NEDC-cijfers afgeleid van de WLTP-gegevens. Deze website, alsook de smartphone apps en afgeleide documenten tonen enkel NEDCcijfers (CO2 uitstoot en brandstofverbruik).

In gevallen waarin de NEDC-cijfers zijn opgegeven als waarde-bereiken, verwijzen deze niet naar een bepaald afzonderlijk voertuig en maken ze géén deel uit van het verkoopaanbod. Ze zijn uitsluitend bedoeld als een middel om verschillende voertuigtypen met elkaar te vergelijken. Extra uitrusting en accessoires kunnen de relevante voertuigparameters veranderen zoals gewicht, rolweerstand en aerodynamica. En, kunnen in combinatie met weers- en verkeersomstandigheden en individuele rijstijl, van invloed zijn op brandstofverbruik, energieverbruik, CO2-emissies en de prestaties van het voertuig.

De CO2-emissie en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil
de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden.

Meer informatie over de verschillen tussen de WLTP en NEDC vindt u op :

• Helder over uitstoot (BE) : http://helderoveruitstoot.be
• FEBIAC WLTP publicatie (BE) : http://febiac.be/public/content.aspx?FID=713
• Car Emissions Testing Facts (EU) : http://www.caremissionstestingfacts.eu

Via de link hieronder vindt u de lijst van alle modellen in ons gamma met - enkel ter indicatieve titel - de NEDC waarden voor de CO2 uitstoot en brandstofverbruik.
Bekijk de volledige lijst

D'Ieteren SA

audi-logo-expand-v2.png

 • NEDC-WLTP thum main.jpg
  Goede redenen om uw wagenpark te vernieuwen.

  Maak de juiste keuze als fleet manager en kies de voertuigen met de beste WLTP-testresultaten.

  Meer informatie
 • 563x317_AOZ_A8_131047.jpg
  Audi Fleet Services


  Bekijk de nieuwe fleet kortingen voor de "Best in class" -modellen in hun categorie volgens de WLTP-normen.

  Onze diensten
 • Thumbs-01 nedc.jpg
  De nieuwe Audi A1 Sportback

  De sportiefste stadsauto is ook de meest ecologische.

  Ontdek het zelf
 • Thumbs-03.jpg
  Audi A3 Sportback

  De koning van het compacte segment stoot slechts
  103 g / km uit.

  Ontdek het zelf
 • Thumbs-02 nedc.jpg
  Audi A6 Avant

  Naast zijn innovatieve technologieën, heeft de Audi A6 Avant ook een zeer lage CO2-uitstoot.

  Ontdek het zelf