Mis deze 10 oldtimer-events niet in 2022

Passie voor retro: 10 niet te missen oldtimer-events in 2022

Audi Magazine

De autowereld evolueert voortdurend, maar ook de modellen die ooit geschiedenis hebben geschreven blijven inspireren. Historische wagens doen immers dromen, en stralen elegantie, luxe en knowhow uit. Wilt u deze iconen bewonderen tijdens uitzonderlijke evenementen? Ontdek de selectie van Audi in Knokke, Spa-Francorchamps, Sankt Moritz of Monte-Carlo.

Passie voor retro: 10 niet te missen oldtimer-events in 2022
The Ice: oldtimers op het ijs in Sankt Moritz (26 februari)

1. The Ice: oldtimers op het ijs in Sankt Moritz (26 februari)

Het eerste door Audi gekozen evenement neemt u mee naar de Zwitserse Alpen. Al ongeveer een eeuw lang verwelkomt de prestigieuze badplaats Sankt Moritz elk jaar tientallen van de meest exclusieve oldtimers. Een unieke kans voor deze wagens en hun eigenaren om te paraderen in een uitzonderlijke setting: op het bevroren meer, met de bergen op de achtergrond. Adembenemend!

Ontdek The Ice
Grand Prix de Monaco Historique: oldtimers in pole position (van 13 tot 15 mei)

2. Grand Prix de Monaco Historique: oldtimers in pole position (van 13 tot 15 mei)

Het circuit van Monaco, een historisch event op de Formule 1-kalender, vergeet de eenzitters niet die deze plaats legendarisch maakten. De wagens worden ingedeeld in verschillende categorieën, en laten hun prestaties van weleer herleven op het officiële circuit. Een mooie opwarmronde, twee weken vóór de Grand Prix van de koningin van de autosport.

Ontdek de Grand Prix de Monaco Historique
Spa Classic: oldtimers die niets aan uithoudingsvermogen hebben ingeboet (van 20 tot 23 mei)

3. Spa Classic: oldtimers die niets aan uithoudingsvermogen hebben ingeboet (van 20 tot 23 mei)

Als u van oldtimers houdt, wordt mei een drukke maand. Een week na de Grand Prix de Monaco Historique kunt u naar de tiende editie van de Spa Classic gaan kijken. Deze ode aan de endurance is de ideale plek om toerwagens en prototypes uit een ander tijdperk in actie te zien. Alfa Romeo 1750 GTAM, BMW 3.0 CSL, Ferrari 250 GT, Porsche 917, Ford GT40 en natuurlijk Audi R8 LMP: ze zullen allemaal van de partij zijn op het mooiste circuit ter wereld.

Ontdek Spa Classic
1.000 Miglia: la dolce vita aan het stuur (van 15 tot 18 juni)

4. 1.000 Miglia: la dolce vita aan het stuur (van 15 tot 18 juni)

Ooit was dit een van de mooiste races ter wereld. Tijdens de 1.000 Miglia of "1.000 mijl", die georganiseerd werd in Italië tussen 1927 en 1957, namen de bekendste merken het tegen elkaar op in een endurancetest op de wegen van Brescia naar Rome. De Ferrari's, Maserati's, Alfa Romeo's, Mercedessen, Jaguars, Aston Martins en Bugatti's uit die tijd zetten deze traditie nu voort, in een sfeer die al volop naar de zomer ruikt.

Ontdek de 1.000 Miglia
Goodwood Festival of Speed: wie bereikt het snelst de top? (van 23 tot 26 juni)

5. Goodwood Festival of Speed: wie bereikt het snelst de top? (van 23 tot 26 juni)

Zoals de naam al doet vermoeden, is het Goodwood Festival of Speed ​​een ode aan snelheid. Gedurende een weekend dat aanvoelt als een tuinfeest, vertegenwoordigen wagens en motoren 100 jaar geschiedenis op het terrein van het Engelse Goodwood House. Hoogtepunt van het festival is de Hill Climb: negen bochten over een klim van 1,86 km, die zo snel mogelijk wordt gereden. Een uitdaging die is aangegaan door de meest gerenommeerde piloten, waaronder zelfs Formule 1-eenzitters.

Als extraatje bevat het evenement ook een "Supercars"-race, waarbij de nieuwste sportwagens de strijd aangaan.

Ontdek het Goodwood Festival of Speed
Le Mans Classic: een demonstratie van endurance (30 juni tot 3 juli)

6. Le Mans Classic: een demonstratie van endurance (30 juni tot 3 juli)

Een tweede belangrijke datum voor endurance-fans: Le Mans Classic biedt een programma in lijn met de Spa Classic. De hele geschiedenis van de 24 uur van Le Mans wordt er samengebald in één weekend, met honderden voertuigen in verschillende categorieën die graag demonstreren wat ze onder de motorkap hebben. Dit jaar is er bovendien iets nieuws in de competitie: de Endurance Racing Legends-reeks, waarin de GT's en prototypes van de jaren 1990-2000 zijn samengebracht. Er wacht u een geweldig programma!

Ontdek Le Mans Classic
Romo Motor Festival: Speed on the beach (20-22 augustus)

7. Romo Motor Festival: Speed on the beach (20-22 augustus)

Het bijwonen van oldtimer-races is op zich al uniek, maar op een strand in Denemarken? Dit is wat het Romo Motor Festival bijzonder maakt, ooit het toneel van snelheidsrecords tussen 1919 en 1924, tot een tragische gebeurtenis zorgde voor een abrupt einde. Sinds 2016 herbeleeft dit historische hoofdstuk van de Deense autosport zijn succes dankzij tientallen deelnemende wagens en motoren van vóór 1947. Een niet te missen evenement op een van de weinige Europese stranden waar het wettelijk is toegestaan ​​om met de auto te rijden.

Ontdek het Romo Motor Festival
Interclassics: vaste gasten op de afspraak (van 8 tot 11 september in Maastricht en van 18 tot 20 november in Brussel)

8. Interclassics: vaste gasten op de afspraak (van 8 tot 11 september in Maastricht en van 18 tot 20 november in Brussel)

De Interclassics is al jaren een onmisbare beurs voor oldtimer-voertuigen, die sinds kort is opgedeeld in twee evenementen. Het eerste vindt in september plaats in Maastricht, en staat in het teken van de geschiedenis van het circuit van Zandvoort. De mooiste eenzitters zullen er vertegenwoordigd zijn, en er wordt ook een race georganiseerd. Zelfs de recente Formule 1-wereldkampioen Max Verstappen zou er moeten zijn …

De tweede Interclassics, gepland in november in het Brusselse Heizelpaleis, zal zoals gebruikelijk de mooiste oldtimers in de spotlights plaatsen, via elegantiewedstrijden en veilingen.

Ontdek Interclassics Brussels
Chantilly Arts & Elegance: Frans tuinfeest (24 en 25 september)

9. Chantilly Arts & Elegance: Frans tuinfeest (24 en 25 september)

De mooiste wagens ter wereld bewonderen in een koninklijke setting? De 6e editie van Chantilly Arts & Elegance in het paleis van Chantilly wordt ook dit jaar weer iets om naar uit te kijken. Wedstrijden, veilingen, rally's en tentoonstellingen worden er georganiseerd als ode aan de elegantie en Franse levenskunst. Autosportfans zullen ook blij zijn met de mooie knipoog naar de honderdste verjaardag van de 24 uur van Le Mans.

Ontdek Chantilly Arts & Elegance
Zoute Grand Prix: droomwagens met zicht op zee (5-9 oktober)

10. Zoute Grand Prix: droomwagens met zicht op zee (5-9 oktober)

Het laatste door Audi geselecteerde evenement voor 2022: de Zoute Grand Prix. Deze niet te missen hoogmis voor liefhebbers van oldtimers wordt zoals elk jaar in Knokke georganiseerd. Dat weekend wordt het onmogelijk om door de straten van de badplaats te flaneren zonder de mooiste pareltjes uit de automobielgeschiedenis te bewonderen. De mondaine sfeer en de zeelucht geven een bijzondere touch aan dit prestigieuze en exclusieve evenement. Het programma is altijd goed gevuld: Zoute Rally, GT Tour, het Prado Zoute Museum, het Concours d'Élégance ... Plezier verzekerd, wat u ook gaat bekijken!

Ontdek de Zoute Grand Prix

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels