100 nieuwe Audi A1 Sportbacks voor de starters bij Realdolmen > Audi > Audi België

"Een grote troef bij het aanwerven":
100 nieuwe Audi A1 Sportbacks voor de starters bij Realdolmen

Audi Magazine

Er zijn zo van die bestellingen die niet onopgemerkt voorbijgaan. Zoals de recente bestelling door ICT-bedrijf Realdolmen van 100 Audi A1 Sportbacks, de nieuwe versie van het beroemde compacte model van het merk. Dat model werd speciaal gekozen voor de 'starters' in het bedrijf, de pas afgestudeerden. Om die keuze beter te begrijpen, spraken we af met Pierre Amijs, Fleet Manager bij Realdolmen. Hij gaf ons een woordje uitleg bij de Car Policy van zijn bedrijf en vertelde ons waarom Realdolmen kiest voor benzine als brandstof voor deze bedrijfswagens.

In één klap 100 auto's van hetzelfde model bestellen, dat lijkt een vreemde zet. Of juist niet, gelet op de jarenlange vertrouwensrelatie tussen Realdolmen en de groep D'Ieteren, en meer bepaald tussen Realdolmen en het merk met de vier ringen. Want sinds 2013 werkt het ICT-bedrijf exclusief met de automobielgroep én de captiv leaseco Vdfin, want zij kennen als geen ander hun producten. Sinds 2011 krijgt elke nieuwe kracht een Audi A1 aangeboden.

Real Dolmen
Real Dolmen

Audi A1 Sportback: een uitstekende keuze

"We zochten een auto van topkwaliteit, zonder agressieve uitstraling, die geen aanstoot geeft in het verkeer", aldus Pierre Amijs, Fleet Manager bij Realdolmen. "De Audi A1 beantwoordt aan al die criteria, en straalt kwaliteit uit. Zoals we van Audi gewoon zijn." Bovendien vormen starters de perfecte doelgroep. "Jonge bestuurders die een moderne én praktische wagen zoeken", bevestigt Pierre. De stadsauto blijkt dus ook een troef om jong talent aan te trekken. Toen de Audi A1 Sportback in januari 2019 gelanceerd werd, twijfelde Realdolmen dan ook geen seconde over welke auto het aan zijn starters zou aanbieden, in het kader van zijn acADDemICT-programma.

De jonge werknemers zijn er trouwens laaiend enthousiast over. "Een bedrijfswagen is een enorm voordeel voor wie zijn eerste stappen op de arbeidsmarkt zet", bevestigt Jeroen. "Ik moet iedere dag de baan op, vaak alleen, en deze auto leent zich daar perfect voor." Het feit dat het een Audi is, is ook mooi meegenomen. "Ik ben inderdaad best wel fan van het merk", geeft Toon toe. "De technologieën waarmee hij is uitgerust vind ik ook bijzonder leuk. Het is eerlijk waar een genot om met deze Audi te rijden. De Audi A1 Sportback verschilt veel van zijn voorganger. Het design is nog geslaagder", besluit hij.

Real Dolmen A1 Sportback

Benzine: een doordachte keuze

De medewerkers van Realdolmen gaan vrijwel dagelijks op klantenbezoek. Dat maakt dat het aantal kilometers vlug oploopt, en dus moest er nagedacht worden over de brandstofkeuze. Na een aantal analyses viel de keuze op benzine. "Alle modellen van de Audi A1 rijden sinds 2017 alleen nog op benzine", aldus Pierre Amijs. "De eerste analyses hebben een daling van het brandstofverbruik – en dus van de kosten – aangetoond, mede dankzij een sensibiliseringsprogramma om onze medewerkers er toe aan te zetten zich op een veilige, proactieve en brandstofbesparende wijze te begeven in het verkeer”.

Audi: de beste keuze voor een wagenpark

Realdolmen is uiterst tevreden over de samenwerking met Audi. "Audi is een luxemerk. De auto's bevallen onze medewerkers enorm. Ze zijn comfortabel en ergonomisch. Al bij de testrit raken onze medewerkers overtuigd, waarna ze doorgaans niet meer van merk veranderen", aldus Pierre Amijs. "Bovendien beschikt Audi over een uitgebreid netwerk verdelers. Onderhoud en bijstand behoren eveneens tot de sterke punten van het merk." De samenwerking tussen Audi en Realdolmen is met andere woorden nog een lang leven beschoren.

Real Dolmen naar de toekomst

Samen kijken naar de toekomst

De autosector is voortdurend in beweging, en dus moet Realdolmen zich ook voorbereiden op de toekomst. Met welke auto's moeten we morgen rijden? Het bedrijf is tevreden over zijn samenwerking met Audi en is niet ongevoelig voor de nieuwste innovaties van het merk, met name op het vlak van elektrisch rijden. "We bestuderen alle mogelijkheden", verklaart Pierre Amijs. "Het is zeer interessant om te zien dat Audi investeert in alternatieve mobiliteit. Dat zal wellicht een invloed hebben op onze keuze wanneer ons wagenpark aan vernieuwing toe is."