Op citytrip met de Audi e-tron: Berlijn en Lissabon

Met de e-tron op ontdekking in Lissabon en Berlijn

Audi Magazine

De zomer staat voor de deur. Hoog tijd om een roadtripje te plannen (als u dat nog niet gedaan hebt). Nog op zoek naar inspiratie? Wij kozen alvast onze favoriete steden uit in Noord- en Zuid-Europa om te verkennen met de Audi e-tron: Berlijn en Lissabon. En we vroegen aan locals om hun beste insider tips met ons te delen. Hoe haalt u het beste uit deze elektrische SUV? Waar moet u op letten? En welke stops mag u zeker niet overslaan?

Ontdek Lissabon - Ontdek Berlijn

e-tron on tour
Lissabon

Lissabon

Locals van dienst: Maria & Alex
Type citytrip: romantisch met z’n tweeën
Type stad: heuvelachtig
Stops: Mercado 31 de Janeiro (Lissabon), funky Restaurante & Bar (Ericeira)

Volgens de legende is Lissabon gebouwd op een heuvel. U mag dan ook flink wat steile, bochtige (maar o zo pittoreske) steegjes verwachten in de Portugese hoofdstad. Geen probleem met een Audi e-tron, weten Maria en Alex. “Deze elektrische SUV is ervoor gemaakt om constant energie te recupereren. Als je bergaf gaat, spaar je elektriciteit, die je dan weer kunt inzetten wanneer je terug omhoog klimt.”

Lissabon city view

Met een elektrische wagen rijden, vindt hij een verstandige keuze, zegt Alex. “Het gaat over recuperatie – dat is sowieso slim. En zeker de manier waarop Audi het aanpakt met de e-tron. Je bepaalt zelf hoeveel je wilt recupereren.”

Klopt, want de Audi e-tron beschikt over schakellepels aan het stuur, die u toelaten zelf een stand te kiezen tijdens het freewheelen. “Het voelt soms zelfs een beetje als een racewagen besturen”, grinnikt Alex.

Hun eigen batterijen opladen doet het koppel net buiten de stad, in Ericeira. En de batterijen van hun Audi e-tron? Die afstand van zo’n 100 km heen en terug leggen ze moeiteloos af met één laadbeurt.

Kiest u liever voor de natuur dan voor de stad?

Zo pakt u uw reis met de e-tron slim aan.
Berlijn city view

Berlijn

Locals van dienst: streetartcollectief Dixons
Type citytrip: urban adventure met vrienden
Type stad: weids en vlak
Stops: Mauerpark, East Side Gallery, diverse muurschilderingen doorheen de stad

Als streetartkunstenaars zijn de Dixons vooral gefocust op een zo groot mogelijk bereik. En dat bedoelen ze letterlijk: met hun kunst willen ze de aandacht trekken in elk hoekje van de stad. Dus gooien ze de kofferbak van hun Audi e-tron vol spuitbussen en trekken ze eropuit – van de ene muur naar de andere.

“De stad is voor ons één grote speeltuin. Het voordeel van de Audi e-tron is voor ons vooral dat wanneer je snel rijdt, of zwaar beladen bent met verf, de wagen je automatisch vertelt hoeveel kilometers je nog kunt doen.”

Berlijn street art

“De hele wereld kijkt naar Berlijn voor de streetart. We zien hier duizenden toeristen per jaar die alleen voor de kunst komen. We willen de komende jaren gewoon zo veel mogelijk nieuwe werken maken.”

Veel rondrijden in de stad betekent ook: voorbereid zijn op een lege batterij. “Daarvoor is de routeplanner van de e-tron zelf ontzettend handig. Want als je een bestemming invoert, geeft hij meteen aan of je nog voldoende capaciteit hebt en waar je onderweg kunt opladen.”

“Als je alles in Berlijn gezien wilt hebben, heb je behoorlijk wat energie nodig”, knipogen de kunstenaars.

Meer tips & tricks