Twee knappe prijzen voor de Audi e-tron GT en Audi Q4 e-tron

Audi e-tron GT en Audi Q4 e-tron: van concept tot winnaars

Audi Magazine

Aanvankelijk waren het "slechts" concepten, maar vanuit een duidelijke visie gaf Audi ze de tijd om te groeien. Een visie die vandaag wordt bekroond voor de Audi e-tron GT en Audi Q4 e-tron, die nu speerpunten zijn van het 100% elektrische Audi gamma.

Audi e-tron GT en Audi Q4 e-tron: van concept tot winnaars
Audi e-tron GT: iedereen is het eens over z’n schoonheid

Audi e-tron GT: iedereen is het eens over z’n schoonheid

Voor de 45e keer organiseerden de Duitse kranten Auto Bild en Bild am Sonntag de wedstrijd "Golden Steering Wheel", waar Audi opnieuw in de schijnwerpers stond. De Audi e-tron GT werd er immers uitgeroepen tot "Mooiste auto van het jaar". Met zijn design, prestaties en uitstraling wist hij zich te onderscheiden van zijn 69 concurrenten. Markus Duesmann, CEO van AUDI AG, is dan ook ongelofelijk trots: "De Audi e-tron GT is ons vlaggenschip". Ook bijzonder bij deze prijs is dat niet enkel journalisten hiervoor stemden, maar dat ook het publiek zijn mening kon geven. Een nieuw teken dat de elektrische revolutie terrein wint?

Audi ontwerper Mark Lichte toont u de Audi e-tron GT
Maar niet alleen de schoonheid van de Audi e-tron GT zorgt voor opwinding

Maar niet alleen de schoonheid van de Audi e-tron GT zorgt voor opwinding. Deze wagen garandeert een adembenemende rijervaring voor elke bestuurder die plaatsneemt achter het stuur. De cijfers spreken voor zich: 476 pk (598 voor de RS-versie), van 0 naar 100 km/u in 3,3 seconden, een sublieme luchtweerstandscoëfficiënt van 0,24. En met een uniek geluid, speciaal ontwikkeld door Audi ingenieurs. Dit is de weg naar vooruitgang.

5 bijzondere cijfers bij de Audi e-tron GT
Audi Q4 e-tron: groen staat hem uitstekend

Audi Q4 e-tron: groen staat hem uitstekend

Ook in de wedstrijd georganiseerd door het Green Car Journal liet Audi zich opmerken: de Audi Q4 e-tron pakte er namelijk de titel van "2022 Green Car of the Year". Dit model werd gekozen vanwege "de aanzienlijke inzet van Audi voor elektrificatie, met een groeiend aantal plug-in hybride en 100% elektrische modellen." Een mooie erkenning voor deze wagen, die een ideale opstap vormt naar de wereld van elektrische mobiliteit.

Audi Q4 e-tron, een schitterend model
Maar dat is nog niet alles.

Maar dat is nog niet alles. Naast indrukwekkende ecologische prestaties beschikt de Audi Q4 e-tron ook over veel andere troeven. Het innovatieve design geeft hem een ​​sterke persoonlijkheid, met een sportief silhouet en dynamische lichtsignaturen. Het hertekende interieur is een referentie op het vlak van comfort. En hoewel dit model compact oogt, is het interieur even ruim als dat van een full-size SUV, dankzij een intelligent ontwerp. Tot slot wordt rijden eenvoudig en intuïtief door de geavanceerde technologieën, met het display in augmented reality als eyecatcher. Deze 100% elektrisch wagen is z’n tijd dan ook ver vooruit.

De revolutie van het interieur volgens de Audi Q4 e-tron

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels