Zoveel meer dan een gezinswagen

Zoveel meer dan een gezinswagen

Audi Magazine

Is uw gezin toe aan een nieuwe wagen? Dan wegen veiligheid, ruimte en efficiëntie zwaar door in uw keuze. Dankzij de nieuwe Audi A6 Avant hoeft u ook rijplezier niet opzij te schuiven. Lees hieronder verder...

Zoveel meer dan een gezinswagen
Zoveel meer dan een gezinswagen

Zoveel meer dan een gezinswagen

Als ouder op zoek naar een nieuwe gezinswagen? Dan kunnen de vereisten verschillen. Wie kinderwagens, opvouwbedjes en een groot gezin vervoert, wil genoeg ruimte. Voor anderen draait alles om veiligheid. En sommige bestuurders zweren bij comfort en een wagen op maat. Hebt u oudere kinderen? Dan zijn connectiviteit, WiFi en oplaadopties onmisbaar. En toeval of niet: de Audi A6 Avant heeft dat alles in zijn mars.

Ontdek de Audi A6 Avant

De Audi A6 Avant: een verstandige keuze mét rijplezier

Veilig, verantwoord, verstandig … Het zijn adjectieven die niet onmiddellijk synoniem zijn aan echt rijplezier. Voor jonge gezinnen spelen aankoopprijs, verbruik en zuinigheid meestal een doorslaggevende rol. Maar zou een gezinswagen ook niet perfect kunnen zijn voor bestuurders zonder kinderen? Blogger Kai Bösel testte het uit. Hij onderzocht de Audi A6 Avant omdat er verschillende harten kloppen onder éénzelfde motorkap.

“Maar zou een gezinswagen ook niet perfect kunnen zijn voor bestuurders zonder kinderen?”

De sportman

De sportman

Deze bijna vijf meter lange wagen heeft nog maar weinig gemeen met het type stationwagen dat ik ken uit mijn jeugd. En dat is een goed punt! De sportieve, dynamische lijnen zijn ook aantrekkelijk voor zij die geïnteresseerd zijn in wendbaar rijgedrag en een snelle look. Een hoogtepunt is de stuuras achteraan, die bijzonder strakke manoeuvres mogelijk maakt. De Audi A6 Avant is trouwens niet alleen een sprinter, maar ook een langeafstandloper. Motoren met een vermogen tussen 204 en 340 pk doen vermoeden dat deze wagen krachtige prestaties neerzet.

“De Audi A6 Avant is trouwens niet alleen een sprinter, maar ook een langeafstandloper.”

Het design van de Audi A6 Avant weerspiegelt de nieuwe designtaal: hij straalt elegantie, sportiviteit en hoogwaardige kwaliteit uit.

De redder

Een kind zit meestal rechts achterin, omdat dat de plek is met het beste uitzicht. En terwijl het door het extreem grote panoramadak of zijraam naar buiten kijkt, zorgen verschillende assistentiesystemen voor een veilige rit. De nieuwe Adaptive Driving Assistant denkt mee tijdens het rijden en past de snelheid aan naar de omstandigheden. Dit zorgt niet alleen voor meer veiligheid, maar ook voor een lager verbruik. De auto ondersteunt de bestuurder in een hectische stad, tijdens parkeermanoeuvres. En ook al denken we liever niet aan noodsituaties … In het geval van een accident, willen we dat ons gezin optimaal wordt beschermd. In dit geval lijkt de Audi A6 Avant de maatstaf.

De redder

Het ruimtewonder

Onmannelijk? Nee hoor. Ik ga wel vaker op de achterbank zitten op reis. Omdat ik het leuk vind om met mijn dochter te kletsen, of spelletjes te spelen. In de Audi A6 Avant heb ik genoeg beenruimte achteraan, en ook op de bestuurderszetel. Ook in de koffer is er trouwens een vergelijkbare hoeveelheid ruimte die je nog kan vergroten door de rugleuning gedeeltelijk op te vouwen. Genoeg plaats dus voor speelgoed, schooltassen, bagage …

De Audi A6 Avant heeft een ruime koffer, goed voor een capaciteit van 565 liter.

“Genoeg plaats dus voor speelgoed, schooltassen, bagage …”

Papa's favoriete speeltje

Papa's favoriete speeltje

Ik hou van een cockpit die aanvoelt alsof hij om me heen is gebouwd. En dat is precies zo in de Audi A6 Avant. Alle instrumenten en schermen zijn ontworpen voor de bestuurder en kunnen afzonderlijk worden bediend. Twee schermen bieden de belangrijkste apps en functies, maar kunnen ook bestuurd worden via spraakbesturing of via het ingeven van een paar letters. Op die manier blijft de bestuurder gefocust op de weg. Verdere technische verfijningen die het hart van elke vader sneller doen kloppen: het head-up display, de sensorgestuurde achterklep en het geluidssysteem van Bang & Olufsen.

Rijgedrag, uiterlijk én uitrusting zijn perfect en anticiperen bij elke rit. Dus belandt de Audi A6 Avant bovenaan mijn verlanglijstje. Tijd om dat spaarvarken open te breken.

“Ik hou van een cockpit die aanvoelt alsof hij om me heen is gebouwd.”

Ontdek de nieuwe Audi A6
Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels