Audi viert 20 jaar TT
waar het allemaal begon.

Audi Magazine

Geen mooier verhaal dan dat van de Audi TT. Audi’s eerste sportcoupé bestaat 20 jaar. En om dat op gepaste wijze te vieren, trok de TT Owners Club – een clubje fervente Audi TT-fans – naar de plek waar deze legende het daglicht zag.

Audi fête les 20 ans de la TT à l’usine où la sportive est produite.
Retour aux sources pour le coupé sport.

Terug naar de roots

Het verhaal van de Audi TT begint in 1988 in de fabriek te Gyor, Hongarije. Drie generaties later, is het op deze plek dat Audi de leden van zijn Duitse ‘TT Owners Club’ herenigt. Ze vieren er de verjaardag van hun favoriete wagen in stijl: tijdens een onvergetelijke ‘TT Birthday Tour’ rond de fabriek en langs het Balaton-meer.

Passion partagée au TT Birthday Tour.

Gedeelde passie tijdens de TT Birthday Tour

Het Balaton-meer is het grootste van Europa. Met een oppervlakte van 80 bij 14 kilometer is het omringd door prachtige landschappen en kastelen. En dus een ideale speeltuin voor de TT Birthday Tour: een bijeenkomst van meer dan 30 gepassioneerde gasten die hun dierbare Audi TT in topconditie willen voorstellen.

Van de allereerste Audi TT Roadster tot het laatste RS-model: elke evolutie is zichtbaar in de video die tijdens dit event werd opgenomen.

Meer nog dan de verjaardag van het model, werd de passie van de hele TT community gevierd. Want dat is waar het om gaat: de liefde van echte Audi TT-fans voor hun wagen. Ook Audi Belgium plant in november trouwens een Belgische reünie voor TT-eigenaars.

20 jaar revolutie in 3 minute

De video van deze reünie is ook de gelegenheid om verschillende types van de drie generaties Audi TT in beeld te brengen en de evolutie te zien. Aan de rondingen van het originele model zijn in de loop der jaren enkele gemarkeerde randen toegevoegd. En ook de afmetingen namen de laatste twee decennia sterk toe.

20 ans de révolution en 3 minutes.

Design ontmoet prestatie

Al meer dan 2 decennia maakt de Audi TT integraal deel uit van de wereld van de Europese sportmodellen. De eerste generatie - met focus op design - en de tweede generatie - met focus op performance - werden gecombineerd en geperfectioneerd voor een derde generatie. Aantrekkelijk design, adembenemende sportieve prestaties … de Audi TT maakt op alle vlak carrière. En dat verdient een feest!