De Audi A7 Sportback: Luxewagen van het Jaar 2019

Audi Magazine

De uitreiking van de World Car Awards vond recent plaats tijdens de New York International Auto Show. In de categorie ‘luxewagens’ wist de Audi A7 Sportback de eerste prijs weg te kapen. Hij volgt daarmee in de voetsporen van de Audi A8.

Audi A7
Audi A7

Het design van een coupé, de grootte van een berline en de veelzijdigheid van een Avant. De troeven van de Audi A7 Sportback overtuigden 86 juryleden tijdens de World Car Awards.

Met deze Luxewagen van het Jaar 2019 lanceert Audi een nieuw genre Gran Turismo: volledig digitaal, met dynamische rijcapaciteiten én een extra ruim interieur – kenmerken waaraan niemand zal weten te weerstaan.

Na de Audi A8 in 2018, behoudt Audi dit jaar dus zijn nummer één-positie in de categorie luxewagens. “Dat we deze prijs voor het tweede jaar op rij winnen, is een grote eer voor Audi”, benadrukt Hans-Joachim Rothenpieler, lid van de raad van bestuur bij Audi AG, dat instaat voor de technische ontwikkeling. “We zijn heel trots op deze award, omdat hij onze capaciteiten weerspiegelt om de beste premiumwagens te ontwikkelen in meerdere categorieën.”

Alweer een prijs voor Audi

Alle categorieën samengeteld, is dit al de tiende prijs voor Audi bij de World Car Awards, met twee titels in de categorie ‘Auto van het Jaar’ in 2006 (Audi A6) en 2014 (Audi A3). Benieuwd welke modellen er nog in geslaagd zijn de concurrentie achter zich te laten? Bekijk alle winnende Audi-modellen in onze tijdlijn.