Indrukwekkende reeks nieuwe modellen in de kijker op Audi Night

Audi Magazine

2019 was een jaar vol innovaties bij Audi: naast de spraakmakende lancering van de Audi e-tron staat ook een nieuwe generatie klaar binnen de A- en Q-families. Hoog tijd om een aantal modellen van dichtbij te komen bewonderen in een feestelijk kader. Fans van het merk met de vier ringen noteren best nu al de Audi Night op 17 oktober met stip in hun agenda!

Audi Night
Q3 Sportback

Van de Audi Q3 Sportback – de gloednieuwe SUV coupé – tot de hybride Audi Q5 TFSI e, er valt heel wat te ontdekken op de Audi Night op 17 oktober:

Audi Q3 Sportback: krachtige elegantie

Zelfverzekerd, extravert, sportief – dat is de nieuwe Audi Q3 Sportback. Deze compacte SUV in coupévorm is de allereerste crossover van Audi. Hij combineert de robuuste uitstraling van een SUV en zijn dagelijkse veelzijdigheid met de sportieve elegantie en het soepele rijgedrag van een coupé. Aan de voorkant trekt hij meteen de aandacht dankzij het grote, achthoekige Singleframe-rooster en de luchtinlaten aan de zijkant. In zijaanzicht tekent het coupévormige silhouet zich duidelijk af. Achteraan springen dan weer de zacht aflopende daklijn, lage achterruit en de krachtig afgelijnde achterlichten in het oog.

Een sportophanging, progressief sturen en Audi drive select behoren tot zijn standaarduitrusting. En zijn ruime infotainment- en connectiviteitsaanbod staat garant voor onevenaarbaar rijplezier. Een primeur tijdens de Audi Night.

Ontdek de Audi Q3 Sportback
Audi A4

Audi A4: nog sportiever en hedendaagser

De Audi A4 vormt de spil van het merk: vier jaar nadat de vijfde generatie van deze bestseller de markt veroverde, komt de volledig vernieuwde middenklasser competenter en sportiever dan ooit voor de dag. Zijn koetswerk is ingebed in de nieuwe designtaal van het merk en zijn grote MMI touch-display is even gebruiksvriendelijk als dat van een smartphone. Veel motorversies krijgen voortaan mild hybrid-technologie aan boord, wat zorgt voor meer comfort en efficiëntie. Kers op de taart is de Audi S4 TDI, die voor het eerst een V6 TDI-motor met elektrisch aangedreven compressor en 48V-hoofdboordnet combineert. Een tandem die zijn pittige vermogen nog net iets vlotter voor de dag laat komen.

Ontdek de Audi A4
Audi A6 allroad quattro

Audi A6 allroad quattro: 20 jaar offroadkwaliteiten

20 jaar na zijn debuut lanceert Audi de vierde generatie van de Audi A6 allroad quattro. Hij maakt het verschil met zijn robuuste offroadlook: zo is zijn koetswerk tot 45 millimeter hoger dan dat van de gewone Audi A6 Avant. En dankzij zijn standaard vierwielaandrijving, adaptieve luchtvering en een grotere bodemvrijheid, voelt hij zich even goed op terrein als op de weg. De krachtige V6 TDI-motoren leveren voldoende trekkracht: deze allroadversie biedt een sleepvermogen tot 2,5 ton. Dankzij zijn karakteristieke uitstraling en waaier van individuele uitrustingsmogelijkheden vindt deze Audi A6 allroad quattro meer dan ooit het evenwicht tussen een krachtig design, een buitengewone veelzijdigheid en een uitzonderlijk comfort.

Ontdek de Audi A6 allroad quattro
Audi Q5 TFSI e

Audi Q5 55 TFSI e quattro: sportieve en efficiënte plug-inhybride

Op vlak van alternatieve brandstoffen zet Audi zijn offensief op volle kracht verder met de Audi Q5 55 TFSI e quattro. Hij is de eerste vertegenwoordiger van de nieuwe plug-inmodellen van Audi en pakt meteen uit met een systeemvermogen van 270 kW (367 pk). Het aandrijfconcept met een verbrandings- en een elektromotor en de bijhorende intelligente sturing laten hem dagelijkse trajecten grotendeels elektrisch afleggen. Het zuiver elektrische rijbereik bedraagt meer dan 40 kilometer volgens de WLTP-norm. Dat maakt deze plug-in hybride ook fiscaal superinteressant – zelfs nu de spelregels recent veranderd zijn.

Q7

Audi Q7: een niveau hoger

De Audi Q7 kreeg een stevige update over de hele lijn, zowel visueel als technisch. De grote SUV pakt uit met het nieuwe design van de Q-familie en biedt naast zijn superieure binnenruimte ook een voortreffelijk rijgedrag en uitmuntend comfort. De mild hybrid-technologie, het digitale bedieningsconcept en de HD Matrix-ledkoplampen met laserlicht zijn slechts enkele van zijn opvallende kenmerken.

Ontdek de Audi Q7

Save the date: kom alle modellen ontdekken tijdens de Audi Night op 17/10

Noot: Ook in het Audi S en RS-gamma vonden enkele indrukwekkende vernieuwingen plaats. Bent u op zoek naar een Audi R8 of een ander model uit het sportieve RS-gamma? Gebruik de dealer locator en filter op ‘Audi Sport’ om onze Audi Sport verdelers te vinden.