Bouwen en programmeren, met het oog op morgen.

Audi Magazine

Het moet gezegd. De nieuwe Audi A7 Sportback is niet zomaar een schoonheid. Ook over de inhoud valt iets te zeggen. Met 39 rijhulpsystemen, digitale besturing en uitgebreide connectiviteit is deze Gran Turismo op-en-top klaar voor de toekomst. We stapten in en reden langs een intelligent parcours: van het revolutionaire onderwijsconcept ‘school 19’ in Ukkel, tot de adembenemende Rietveld-residenties aan de kust. Op bezoek bij Belgen die anticiperen op morgen.

Bouwen en programmeren, met het oog op morgen
Audi A7 Sportback

Het is -3 °C buiten, maar in onze comfortabele Audi A7 Sportback merken we daar gelukkig niets van. De lucht is blauw. De zetels zijn verwarmd. En de motor ronkt prettig. We schrijven onze bestemming op het touchpad en geven volle gas richting … Ukkel. In het Chateau Latour de Freins huist straks niet enkel de Bogaerts International School. Vanaf april wordt hier een nieuwe generatie programmeurs opgeleid in de toptechschool école 19 of school 19.

De cockpit van onze Audi A7 Sportback mag dan revolutionair ogen met zijn naadloze high-res HD-touchscreens en zijn head-up display die de route projecteert op de voorruit … Door diezelfde voorruit doemt een al even indrukwekkend decor op: het kasteel waar ons eerste interview plaatsvindt. We hebben hier een afspraak met Stéphan Salberter, directeur van school 19.

Meer weten over Audi A7 Sportback

“De lucht is blauw. De zetels zijn verwarmd.
En de motor ronkt prettig.”

Passie voor toparchitectuur

Passie voor toparchitectuur

Peter en Thomas Moerman zijn projectontwikkelaars die bouwen vanuit hun passie voor architectuur. En dat is aan alles te merken. Aan het enthousiasme waarmee ze over Rietveld Projects spreken, maar in de eerste plaats aan de residenties zelf. Strakke, minimalistische designs, uitgepuurde details, tijdloze materialen zoals glas, beton en afrormosia, een duurzame Afrikaanse houtsoort.

“Innovation is growth. We willen niet per se groter worden, maar exclusiever en vernieuwender.”

Het Rietveld-DNA is ondertussen welgekend aan de Belgische kust

Het Rietveld-DNA is ondertussen welgekend aan de Belgische kust. En toch zien de broers een evolutie: “Toen we 12 jaar geleden startten, deed niemand wat wij deden. Mensen hielden niet van onze Less is more-stijl zonder tierlantijntjes. Geleidelijk aan is dat veranderd. Tijd dus om onszelf nu te vernieuwen. Innovation is growth. We willen niet per se groter worden, maar exclusiever en vernieuwender.”

“Onze stijl evolueert naar een brutalistische stijl met avant-garde accenten, minder glas, nieuwe materialen. We exploreren een nieuwe tendens: wat wij noemen ‘toparchitectuur 2.0’. We vragen ons steeds af ‘What’s next’? En we laten ons inspireren door onze passie voor kunst en architectuur. Daarnaast bieden we mensen een totaalplaatje: mooie gebouwen met een hoogwaardige afwerking en een uitstekende klantenbegeleiding.”

“We exploreren een nieuwe tendens: wat wij noemen ‘toparchitectuur 2.0’.”

Early Adopters

Hoe ze in hun residenties anticiperen op de toekomst? “We willen early adopters zijn op vlak van technologie en ecologie. In de Saarinen-woning bijvoorbeeld zijn er al elektrische voorzieningen in de garage. En we integreren ook warmtepompen, betonkernactivatie, zonnepanelen … maar ook de nieuwste domotica. Zo kan je van een afstand via je smartphone controleren of de lichten uit zijn. Je weet wie er voor de deur staat via voice-over IP. En er zijn ook automatische sunscreens, meer camera’s …”

Is er een project waar ze nog van dromen? Ja. Een groene woontoren, die toegejuicht wordt door de omgeving. Waar beleving centraal staat, zoals in veel van hun woningen. “De kwaliteit en de beleving van een gebouw hangt voor een groot stuk af van wat errond is. Daarom werken wij bewust met grote raampartijen met zicht op de duinen of de zee. Rondom de woningen herstellen we de duinglooiingen met streekeigen aanplanting.”

Het is met een aanstekelijk enthousiasme en een dosis humor dat deze Audi fans over hun toekomstplannen vertellen. Maar ook wanneer ze achter het stuur van de Audi A7 Sportback kruipen, zit er een twinkel in hun ogen. Wat zij hebben met Audi? “Audi is ons op het lijf geschreven. Dat strakke design, die maniakale afwerking en details. Niemand doet Audi dat na …”

Download alle
00:00 | 00:00
06i9259-1920x1080.jpg
06i9259-1920x1080.jpg

Meer weten: