De nieuwe Audi A6 Avant, ruimte voor elegantie en veelzijdigheid.

Audi Magazine

De nieuwe Audi A6 Avant combineert een dynamische uitstraling met veelzijdigheid. De achterkant kreeg een opvallend design mee en herbergt een flexibele bagageruimte met een volume van 565 tot 1.680 liter. De versnellingsbak en ophanging garanderen comfort en sportiviteit. Het mild-hybridsysteem geeft de efficiëntie van de wagen een boost, terwijl de dynamische vierwielsturing ervoor zorgt dat de wagen wendbaarder is dan ooit. Ruimte voor avant-gardedesign en functionaliteit!

De nieuwe Audi A6 Avant
Design krijgt de ruimte

Design krijgt de ruimte

Aantrekkelijke breaks dragen Avant in hun typebenaming, met zijn scherp lijnenspel, grote ruitoppervlakken en opmerkelijk laag uitgesneden achterruit is het koetswerkdesign een weerspiegeling van de designtaal van het merk. Zijn lange neus en licht aflopende daklijn maken dat de A6 Avant een en al elegantie, sportiviteit en verfijning uitademt. Aan de binnenzijde biedt hij in de breedte zelfs nog meer ruimte dan zijn voorganger qua ruimte op ellebooghoogte voor en achter maar ook inzake knieruimte op de achterbank.

Mild hybrid-technologie standaard op alle motoren

Mild hybrid-technologie standaard op alle motoren

Alle motoren in de nieuwe Audi A6 Avant worden standaard voorzien van Audi’s mild hybrid-technologie (MHEV). Die techniek zorgt niet alleen voor meer comfort, maar ook voor een lager brandstofverbruik in de praktijk. Het systeem kan bij 48V tijdens het remmen tot wel 12 kW terugwinnen en opslaan in een lithium-ionbatterij. De vrijloopmodus bij uitgeschakelde motor werkt in de nieuwe Audi A6 Avant tussen 55 en 160 km/u, terwijl de start-stopfunctie al vanaf 22 km/u actief is.

Comfortabeler en wendbaarder dan ooit

Comfortabeler en wendbaarder dan ooit

De ophanging van de nieuwe A6 Avant dekt een nog breder bereik tussen rijdynamiek en comfort dan zijn voorganger. De draaicirkel verkleinen door meer wielen te laten sturen. Een simpel idee, vooruitstrevende techniek. De dynamische vierwielsturing is naast de Audi A8 nu ook optioneel op de Audi A6 verkrijgbaar

Geavanceerde assistententiesystemen

Geavanceerde assistententiesystemen

Net als de A6 Berline beschikt de Avant over een uitgebreide reeks elektronische rijassistenten en veiligheidssystemen. Voorbeelden daarvan zijn Adaptive Drive Assist (dat werkt bij snelheden tot wel 250 km/u), het Audi pre sense 360°-systeem (dat de directe omgeving van de auto scant) en Emergency Assist (dat bij gevaarlijke situaties zelf ingrijpt als de bestuurder dat niet doet).

Ontdek hieronder alle foto's
Download alle
00:00 | 00:00
1920x1080_AA6_181003.jpg
1920x1080_AA6_181003.jpg

De nieuwe Audi A6 Avant zal vanaf september in de showrooms te vinden zijn: