Atelier Luxus, elektrisch maatwerk

Lichtend voorbeeld

Audi Magazine

Vooral in de details herkent men een meesterlijk design: een handgreep, de welving van een koplamp, een scherpe lijn in het koetswerk ... Audi levert hiervan het bewijs bij elk van zijn modellen. En wat voor een wagen geldt, is net zo bij interieurarchitectuur. Dankzij een discreet maar functioneel ontwerp wordt een elektrische schakelaar een decoratief element van hoog niveau. Maak kennis met Atelier Luxus, een specialist op het vlak van schoonheid.

Lichtend voorbeeld
De discrete charme van een schakelaar

De discrete charme van een schakelaar

Het zijn voorwerpen waarvan we de aanwezigheid bijna vergeten en toch talloze keren per dag gebruiken. Het stopcontact waaraan we onze smartphone opladen en de schakelaar die onze leefruimte in een oogwenk verlicht, hebben een ondersteunende rol in ons interieur. Ze moeten daarom functioneel en elegant zijn, discreet maar niet onzichtbaar of onvindbaar.

De zoektocht naar de ideale materialen en vormgeving wordt vandaag gecombineerd met baanbrekend technologisch onderzoek. De mogelijkheden van automatisering en variabele intensiteit veranderden het concept van elektrische netwerken ingrijpend. Traditie, innovatie en de zoektocht naar perfectie: vanuit dit credo richtte Naci Arel in 2010 Atelier Luxus op, dat uitgroeide tot een van de uithangborden van luxe “made in Belgium”.

Parallelle werelden

Parallelle werelden

"We bevinden ons op het kruispunt van drie verschillende specialisaties, die we combineren om unieke stukken te creëren", legt Naci Arel uit. "Technologie zorgt ervoor dat elk onderdeel werkt en laat de meest geavanceerde functies toe. Design bepaalt het ontwerp van elke schakelaar of stopcontact, met een aanpak die zowel eigentijds als tijdloos is. Vakmanschap garandeert de perfecte afwerking van alle elementen, dankzij een uitzonderlijk materiaal en traditionele technieken die al vele jaren worden gebruikt. Het ontwerpen start altijd met 3D-modellering. Ik werk hiervoor samen met ons team van ontwerpers, die ik aanstuur op creatief vlak. Ik haal mijn inspiratie uit de huidige trends, door te kijken naar wat er gebeurt in de architectuur- en decoratiesector, maar altijd vanuit een high-end perspectief.”

Licht op maat

Licht op maat

Voor zijn luxueuze schakelaars kiest Atelier Luxus resoluut voor lokale productie. "Behalve bepaalde componenten die alleen in China te vinden zijn, wordt alles hier gemaakt", zegt Naci Arel. “Het ontwerp van de modellen, het maken van de onderdelen, de afwerking en de montage gebeuren allemaal in ateliers in Luik en Charleroi. Ook technisch wordt alles intern gecontroleerd. Zo kunnen we de kwaliteit van elk product garanderen. Het 100% Belgische karakter trekt ook veel buitenlandse klanten aan, vooral in de hotelsector in Frankrijk, Duitsland, Spanje, Marokko …

“Wij bieden een product op maat, dat is onze kracht. De markt voor elektrische apparatuur is erg ingewikkeld. Elk land heeft zijn normen, je hebt certificeringen nodig ... Om onze belofte na te komen, raden we de klant aan ons een voorbeeld te sturen. Na ontvangst verwijderen we alle plastic onderdelen, en van daaruit creëren we de nieuwe look door elementen te integreren die specifiek zijn voor de markt. Daarnaast respecteren we ook alle verzoeken voor een gepersonaliseerde afwerking - zeer belangrijk in het premium segment - ook als deze niet in onze catalogus wordt aangeboden.”

Messing, een levend materiaal

Messing, een levend materiaal

Het uitgepuurde karakter is wat Luxus producten het meest kenmerkt. De schakelaars en stopcontacten ogen sober, maar hebben een sterke identiteit. In alles stralen ze perfectie en elegantie uit, zonder een zichtbaar logo.

Dit discrete karakter past perfect bij het gekozen materiaal: messing. "Deze legering op basis van koper en zink wordt veel gebruikt in interieurdecoratie", zegt Naci Arel. "Het biedt ons de mogelijkheid om zeer genuanceerde en diverse afwerkingen en patina's te verkrijgen. Een resultaat dat onmogelijk te bereiken is met aluminium of roestvrij staal, die vaak worden gebruikt voor schakelaars. Messing is ook een levend materiaal: het patina zal in de loop van de tijd evolueren en toch perfect in het decor blijven passen.”

Een duurzaam eigentijds karakter, vernieuwend maar tijdloos. We zullen het licht nooit meer op dezelfde manier aandoen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels