Functions on demand: een Audi die zich aan u aanpast

Een Audi die met u mee-evolueert

Audi Magazine

De digitale transformatie maakt ons leven dag na dag eenvoudiger. Ze stelt ons bovendien in staat om onze behoeften nog beter in te vullen. En dat geldt ook voor uw Audi. Inderdaad: wat als u weken of maanden na de aankoop nog nieuwe functies aan uw wagen zou kunnen toevoegen? Het is allesbehalve een utopie, maar een realiteit dankzij de dienst functions on demand. Tekst en uitleg.

Functions on demand
Functions on demand Audi

Op het moment dat u uw wagen configureert, zijn er gewoonlijk heel wat opties die u op dat moment overbodig acht. Maar na verloop van tijd durven uw behoeften en uw manier van autorijden weleens veranderen. Daarvoor heeft Audi nu een oplossing bedacht: functions on demand (fod), een service waarmee u uw wagen kunt voorzien van extra functionaliteiten, wanneer en voor hoelang u maar wilt. U kunt dus een optie activeren voor een periode van één of 6 maanden, één tot vier jaar, of voor de hele levensduur van het voertuig. Uw rijplezier zal er alleen maar door toenemen.

Hoe zette Audi deze innovatie op poten? Heel eenvoudig: bepaalde software en technologieën worden de facto in de wagen geïntegreerd, maar niet geactiveerd. Het is aan u als bestuurder om te beslissen of u ze wil gebruiken of niet. Want wie weet wat de toekomst brengt?

Misschien woont of werkt u ooit in de stad en hebt u parkeerhulp nodig om een ​​plekje te vinden? Of misschien moet u de komende maanden vaker 's avonds of 's nachts rijden en komt de verlichting van de Matrix ledkoplampen u opeens goed van pas? Eén ding is zeker: ongeacht wanneer u nieuwe behoeften opmerkt, met functions on demand worden ze snel ingevuld.

Talrijke voordelen voor Audi bestuurders

Talrijke voordelen voor Audi bestuurders

De grootste troeven van functions on demand zijn dan ook de flexibiliteit en vrijheid die ze u bieden. Als bestuurder kunt u uw Audi in de loop van de tijd verder naar uw hand zetten. Resultaat: een wagen die perfect bij u past. Functies zullen veeleer samenhangen met specifieke modellen en niet langer met specifieke packs, waardoor ze toegankelijker worden. Dat geeft elke bestuurder de mogelijkheid om geavanceerde technologieën uit te testen. Tenslotte zijn functions on demand ook interessant wanneer u uw Audi wilt verkopen, omdat ook de nieuwe koper de wagen naar zijn wensen kan configureren.

infotainment

Opties in drie categorieën

Wat zijn concreet de functionaliteiten die deel uitmaken van de fod-service? Audi verdeelde ze onder in drie categorieën: infotainment, buitenverlichting en rijhulpsystemen. Dat zijn drie gebieden waarin het merk met de vier ringen al jaren het verschil maakt, als koploper in technologische innovatie. Zo hebt u de keuze tussen de Audi smartphone interface, navigatie met Audi connect, digitale DAB-radio, Matrix ledkoplampen, dynamische richtingaanwijzers, lichtsignaturen of zelfs parkeerhulp. In de toekomst worden er nog meer functies toegevoegd.

Ontwikkeling in verschillende fasen

Uiteraard zijn niet alle opties meteen beschikbaar op alle modellen. Maar toch maakt Audi de nieuwe dienst functions on demand al beschikbaar op de Audi e-tron (modeljaar 2020), het speerpunt van zijn elektrische offensief, en op de nieuwe Audi A3 (op wagens die vanaf 23 november 2020 in productie gaan). Vervolgens zijn de meer recente modellen van Audi A4, A5, A6, A7, Q5, Q7 en Q8 aan de beurt.

Smartphone myAudi app

Het begint allemaal met myAudi

Wilt u uw smartphone met uw wagen verbinden, maar beschikt u niet over de Audi smartphone interface? Of wilt u nieuwe rijhulpsystemen toevoegen? Geen probleem. Om dit te doen, moet u eerst uw account in de myAudi-app of het portaal (www.myaudi.com) aanmaken en uw wagen verbinden. Nadat u uw wagen in uw account heeft geselecteerd, vindt u de verschillende functies die voor uw model beschikbaar zijn. Selecteer en test degene waarin u geïnteresseerd bent een maand lang voor 1 euro. Overtuigd? Om verder te gaan, kiest u de duur, betaalt u in alle veiligheid en u bent klaar. Verandert u toch nog van gedachten? Tot 14 dagen na uw aankoop kunt u de activatie annuleren. Anders blijft de functie beschikbaar voor de duur van de gekozen periode (ook als u uw wagen verkoopt). Aan het einde van die periode wordt de functie automatisch gedeactiveerd. Tenzij u natuurlijk besluit dat u er nog wat langer van wilt genieten.

Audi is meer verbonden dan ooit

Met functies op aanvraag opent Audi de deur naar een meer gepersonaliseerde ervaring voor zijn klanten. Omdat uw behoeften van vandaag niet die van morgen zijn. Omdat uw wagen uw dagelijkse bondgenoot is. En opdat u één met uw wagen kunt worden.

Meer info over functions on demand

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels