Audi zet zijn elektrische offensief voort op het Autosalon van Genève

Audi Magazine

De stand van Audi op het Autosalon van Genève stond volledig in het teken van elektrische mobiliteit: het merk met de vier ringen stelde vier nieuwe, zuiver elektrische modellen voor, waarvan de serieversies tegen 2020 zullen worden geproduceerd. Een duidelijkere boodschap kon Audi daarmee niet geven: tegen 2025 moet één op drie Audi's elektrisch zijn.

Vijf op vijf! Na de primeur voor de Audi e-tron, de aankondiging van de Audi e-tron Sportback, de Audi e-tron GT en de Audi Q2L e-tron (die uitsluitend is bestemd voor de Chinese markt) stelde Audi op het prestigieuze Autosalon van Genève de conceptcar van zijn vijfde zuiver elektrische model voor. De Audi Q4 e-tron, zoals hij gedoopt werd, is een compacte SUV coupé die binnenkort net als zijn voorgangers in serie zal worden geproduceerd. Streefdatum daarbij is 2020. De elektrische revolutie van Audi raast dus op volle snelheid voort. Dat bevestigt ook Bram Schot, voorzitter van de raad van bestuur van Audi: "We hebben onszelf een duidelijk doel gesteld: tegen 2025 moet één op drie nieuwe Audi’s over een geëlektrificeerde aandrijving beschikken." Maar hoe doet Audi dat toch, zo snel vooruitgang boeken?

Audi zet zijn elektrische offensief voort op het Autosalon van Genève
Audi zet zijn elektrische offensief voort op het Autosalon van Genève

Specifieke ontwikkelingsplatforms
In de toekomst zal Audi elektrische auto's aanbieden in alle segmenten, van de A tot de D. Die worden allemaal ontwikkeld op specifieke platforms en in samenwerking met andere merken van de groep.
Het MEB-platform enerzijds is geschikt voor kleine en grote modellen en biedt in zijn bodem plaats voor grote batterijen.
Het PPE-platform (Premium Platform Electric) anderzijds is een gemeenschappelijk project van de ontwikkelingsafdelingen van Audi en Porsche. Het platform met lage instap dient zowel voor SUV’s als voor klassieke koetswerken. Een belangrijk voordeel van het PPE-platform is dat het exclusief werd ontwikkeld voor elektrische wagens. Dat komt onder andere het gewicht, het chassis en de koetswerkproporties ten goede.

Ook hybridemodellen volgen dezelfde trend
Nog in 2019 lanceert het merk een offensief van oplaadbare modellen voor nagenoeg alle marktsegmenten. Nieuw in het gamma zijn de hybrideversies van de op grote schaal gebouwde Audi A6, Audi A7, Audi A8 en Audi Q5. De bestaande oplaadbare hybrideversies van de Audi A3 en Audi Q7 zullen in 2019 opnieuw verkrijgbaar zijn en pakken uit met herwerkte technologie.

  • AUD_header3_1920x1080_01.jpg
  • AUD_header2_1920x1080_01.jpg