Surf over het asfalt met de elektrische scooter van Audi

Audi Magazine

Met het elektrische aanbod van Audi raakt u overal waar u moet zijn. Die belofte wordt eens te meer ingelost met de toevoeging van een nieuwe telg in de familie: de Audi e-tron Scooter. Voor uw kleine dagelijkse verplaatsingen, of voor die laatste paar kilometers wanneer u met uw wagen liever de stadskern mijdt.

Surf over het asfalt met de elektrische scooter van Audi
Audi e-tron Scooter

De manier waarop we ons door de stad verplaatsen wordt alsmaar gevarieerder. Om vlot van A naar B te geraken, combineren we de auto al snel met het openbaar vervoer of de (deel)fiets. En sinds kort is er een nieuwkomer in het rijtje: de populariteit van de elektrische scooter neemt zienderogen toe.

Audi zag meteen de voordelen in van dit nieuwe vervoersmiddel. Dus is er nu de e-tron Scooter. Parkeer uw wagen aan de rand van de stad en manoeuvreer behendig door het vlotte stadsverkeer op dit lichtgewicht. Jawel: de Audi e-tron Scooter weegt maar 12 kilogram. U vouwt hem bovendien zo op – en neemt hem dus probleemloos mee in de auto, op de bus en op de trein.

Een leuke extra aan deze scooter is de manier waarop u hem bestuurt. Als merk met een uitgesproken sportief DNA, liet Audi zich inspireren door surfers en skaters. U staat dus zijdelings op de scooter, waarbij u één hand vrij hebt en een beter overzicht krijgt over wat er om u heen gebeurt. En hij volgt vloeiend de bewegingen van uw lichaam – waardoor u echt het gevoel krijgt over het asfalt te ‘surfen’.

Eindeloos gebruiksgemak

Eindeloos gebruiksgemak

Audi gooide het traditionele scooterstuur overboord. In plaats daarvan gidst u het toestel met één eenvoudige handgreep, die de stabiliteit garandeert. Versnellen en remmen doet u met een simpele polsbeweging. Topsnelheid: 20 km/uur. In diezelfde handgreep zit trouwens ook alle elektronica vervat, met een scherm waarop u de status van uw batterij checkt. Is die volledig opgeladen? Dan legt u tot 20 km af. De Audi e-tron Scooter maakt trouwens handig gebruik van hetzelfde systeem voor energierecuperatie als zijn grote broer.

De Audi e-tron Scooter is uitgerust met de wettelijk verplichte ledlichten: een koplamp, dagrijlichten, een achterlicht en een remlicht. Met zijn bluetoothinterface zet u hem helemaal naar uw hand én beschermt u hem tegen diefstal.

En zijn look? De ontwerpers werken momenteel aan een voetsteun in hout of koolstofvezel en een grijs en zwart design.

Een ideale combinatie met de Audi e-tron

Een ideale combinatie met de Audi e-tron

Vóór alles moet de Audi e-tron Scooter een bondgenoot worden voor uw mobiliteit. Zo kunt u hem binnenkort waarschijnlijk verkrijgen in combinatie met de Audi e-tron. Via een speciaal daarvoor voorzien stopcontact zou u hem dan kunnen opladen in de koffer van uw wagen. Dé ideale oplossing om die laatste paar kilometer af te leggen, bijvoorbeeld van een parkeerplaats of oplaadpunt naar uw bestemming.

Met de toevoeging van de Audi e-tron scooter zet Audi de toon voor een compromisloze mobiliteit. Vanaf 2020 test u hem zelf uit: dan zijn de eerste modellen verkrijgbaar.

Ontdek de Audi e-tron