Een belangrijk nieuw fiscaal voordeel op laadsystemen

Audi Magazine

Alle lichten staan op groen voor de elektrische revolutie van Audi. Enerzijds wordt het gamma steeds uitgebreider, anderzijds worden de fiscale voordelen steeds aantrekkelijker voor bestuurders. De regering kondigde recent aan de keuze voor 100% elektrische bedrijfswagens alvast tot 2026 fiscaal te blijven ondersteunen, nu krijgen ook laadsystemen een flinke stimulans.

Een belangrijk nieuw fiscaal voordeel op laadsystemen
De belastingdienst helpt

De belastingdienst helpt

Om het maximum uit elektrisch rijden te halen, is een laadsysteem thuis essentieel. Om de aankoop ervan te stimuleren, kondigde de overheid in mei nieuwe fiscale voordelen aan. Particulieren kunnen vanaf 1 september 2021 genieten van een belastingvermindering tot 45% (voor een maximumbedrag van € 1.500) op de aanschaf en installatie van een laadstation. Een mooi gebaar waarvan u beter snel gebruik maakt, want deze vermindering en het maximale bedrag zullen geleidelijk afnemen tot in 2024.

Ontdek de Audi laadstations voor thuis
Ook bedrijven en zelfstandigen kunnen glimlachen

Ook bedrijven en zelfstandigen kunnen glimlachen. Terwijl ze hun laadsysteem al 100% konden aftrekken, wordt dit voordeel verdubbeld tot 200%, opnieuw vanaf 1 september 2021. Ook hier is de maatregel tijdelijk en moet het laadstation op een semipublieke plaats geïnstalleerd worden, zodat meer bestuurders hiervan gebruik kunnen maken.

Gratis diagnose met Audi

Gratis diagnose met Audi

U bent klaar om over te stappen op elektrisch rijden en wil weten welke de ideale laadoplossing voor u is? Onze partner voor laadoplossingen EDI (Electric by D'Ieteren) biedt u een gratis "Home Check". Deze controle, die u bij uw Audi verdeler kunt aanvragen, controleert de laadcapaciteit van uw elektrische installatie. U krijgt vervolgens advies over de best mogelijke laadoplossing, met optimale laadtijden en kosten. Heeft u een Home Energy Management System (HEMS) of zonnepanelen? Bij de analyse wordt ook met deze elementen rekening gehouden.

Dankzij de EDI Home Check weet u ook precies wat een laadstation gaat kosten, want hierbij wordt ook al rekening gehouden met het nieuwe belastingvoordeel.

Ontdek de EDI-laadoplossingen

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels