Uw elektrische Audi opladen: thuis en onderweg

Audi Magazine

Meer autonomie en een groot netwerk van snelle laadstations: het zijn twee belangrijke voorwaarden voor wie de aankoop van een 100 % elektrische wagen overweegt. Goed nieuws! Audi zorgt voor vooruitstrevende oplossingen en de Belgische en Europese laadpunten zijn volop in ontwikkeling.

Uw elektrische Audi opladen
Opgeladen voor de toekomst

Opgeladen voor de toekomst

Met de 100 % elektrische SUV van Audi betreedt het merk met de vier ringen een tijdperk van mobiliteitsoplossingen. Het is het eerste model op de markt waarmee het mogelijk is om aan superlaadstations tot 150 kW te laden. Dat betekent dat je auto in slechts 30 minuten klaar is voor een volgend, lang traject.
De lithium-ionbatterij aan de onderkant van de wagen kan tot 95 kWh energie stockeren: en dat is goed voor een autonomie van meer dan 400 kilometer in realistische omstandigheden van de WLTP-testcyclus. Meteen genoeg voor een doorsnee werkweek, als je weet dat het gemiddelde dagelijkse woon-werkverkeer in België 70 kilometer is.

Meer weten over 100 % elektrische SUV van Audi
Een snellaadnetwerk in volle expansie

Een snellaadnetwerk in volle expansie

De krachtige laadstations die de Europese CCS-norm gebruiken (Combined Charging Systems) vermenigvuldigen zich razend snel, naar het evenbeeld van het Ionity-netwerk, waar Audi deel van uitmaakt. Tegen het einde van 2018 plant Ionity 200 van deze snellaadstations, elk met minimaal 6 laadpunten. Tegen 2020 zullen een 400-tal van deze laadpunten de belangrijkste verkeersaders markeren, die op zo’n 120 kilometer van elkaar liggen, in België en in Europa. Superlaadstations waarmee de elektrische SUV van Audi zijn horizonten kan verleggen.

Meer weten over de 100% elektrische SUV van Audi
Meer laadoplossingen

Meer laadoplossingen

Naast het snel laden, kan de elektrische Audi ook worden geladen op standaard laadpunten van 11 kW. Hierdoor kan men de wagen in Europa aan één van de 65.000 beschikbare AC-laadpunten opladen. Voor deze laadpunten ontwikkelt Audi een oplossing die snel en gemakkelijk toegang geeft tot deze stations.

Meer weten over de 100% elektrische Audi

En thuis?

Het is een vraag die op de lippen brandt van al wie interesse heeft voor 100 % elektrische wagens. Audi stelt verschillende oplossingen voor om uw auto thuis tot 11 kW/u te herladen met een driefasig stopcontact. Op die manier hebt u ongeveer 8,5 uur nodig om een hele batterij te laden en 400 km te kunnen rijden. Ideaal dus om ‘s nachts te laden.

Als uw huis beschikt over een lagere capaciteit dan 11 kW, dan stelt Audi een bezoek van een elektricien voor. Hij bekijkt de laadoplossingen op maat van uw garage en kan de nodige voorzieningen installeren.

Intelligent en geconnecteerd herladen

Intelligent en geconnecteerd herladen

Optioneel kan de elektrische Audi interageren of communiceren met de technologie bij u in huis. Een slim laadsysteem houdt rekening met de maximale kracht van uw elektriciteitsnet thuis en met de consumptie van andere huishoudelijke apparaten: dit om overbelasting te voorkomen. Een slim laadsysteem kan ook beslissen om te laden tijdens de daluren of om elektriciteit te gebruiken die afkomstig is van uw zonnepanelen.

Meer weten over de 100% elektrische SUV van Audi