De winnaar van de Audi x RSCA esports cup is bekend!

Audi Magazine

Met Audi als sponsor volgen de prestigieuze esportstoernooien elkaar op. Laatste wapenfeit: de Audi x RSCA esports cup, die in maart 2021 plaatsvond in het stadion van RSC Anderlecht. Na twee kwalificatierondes wisten vier spelers zich te plaatsen voor de finale. En in deze wedstrijd bewees Antwerpenaar Keanu Newa zich als de sterkste kandidaat. Terugblik op een toernooi dat alle verwachtingen inloste.

De winnaar van de Audi x RSCA esports cup is bekend!
31 maart, Lotto Park, Anderlecht.

31 maart, Lotto Park, Anderlecht. Op een prachtige lentedag vechten vier gamers in twee halve finales en een finale de Audi x RSCA esports cup uit, in de beroemde videogame FIFA. Dat is al een prestatie op zich, want het betekent dat ze tijdens twee kwalificatiereeksen maar liefst 163 andere virtuele voetbalvirtuozen achter zich lieten.

Helaas zijn er geen toeschouwers toegelaten in het Lotto Park

Helaas zijn er geen toeschouwers toegelaten in het Lotto Park, toch is de spanning voelbaar. De symbolische locatie – het stadion van een van de beste clubs van België – speelt natuurlijk een rol, net als het verlangen van de spelers om het beste van zichzelf te geven. Met de controllers in de hand en de ogen gefixeerd op het scherm zijn Keanu Newa (18) uit Willebroek, Kinane Al Nabhani (16) uit Sint-Lambrechts-Woluwe, Matthias Rousselet (17) uit Jumet en Audric DeCuyper (18) uit Sint-Pieters-Leeuw klaar om de strijd aan te gaan. Moge de beste winnen.

Bloedstollende finale

Bloedstollende finale

Om precies 12.00 uur wordt de aftrap gegeven. De vier gamers – comfortabel in hun stoelen aan de zijlijn en hun blik gefocust op het grote scherm – gaan een genadeloos gevecht aan. In twee ijzingwekkende halve finales vochten de vier e-sporters voor eer en glorie, enkele leuke prijzen én hun ultieme finaleplek. De Antwerpse Keanu en de Brusselse Kinane blijken de sterksten en gaan door naar de finale. Na een bloedstollende wedstrijd weet Keanu zijn tegenstander op het nippertje met één welgemikte goal te verslaan: 3-2. “Het was een spannende finale, maar ik ben blij dat ik de trofee mee naar huis mag nemen. Daarnaast was het een unieke ervaring om in het Lotto Park op het grote scherm te mogen gamen", vertelt de trotse winnaar. Die mag als beloning overigens niet alleen de beker, maar ook een elektrische step van Audi mee naar huis nemen.

Het niveau van de gamers heeft indruk gemaakt op Zakaria Bentato

Het niveau van de gamers heeft indruk gemaakt op Zakaria Bentato, officieel esporter van RSC Anderlecht. De profspeler woonde het toernooi bij als commentator. “Toen de finalisten bekend werden gemaakt, herkende ik meteen een paar namen en wist ik dat er een paar goede spelers tussen zaten. De halve finales en de finale bevestigden dat alleen maar.​”

Galamatch als afsluiter

Galamatch als afsluiter

Toch is de finale nog niet het hoogtepunt van de dag voor Keanu en Kinane. Een laatste verrassing wacht de twee beste spelers van het toernooi. Om hun prestatie te bekronen, krijgen ze de kans om een FIFA-galamatch te spelen aan de zijde van twee sterren uit de kern van Anderlecht: verdediger Hannes Delcroix en doelman Hendrik Van Crombrugge. Geen betere manier om deze dag af te sluiten!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels