Audi en de autowereld:
wat is er gebeurd in september?

Audi Magazine

Iedere maand weer vloeit de autosector over van nuttige informatie en innovaties voor automobilisten. Zo is er in september nieuws over het gebruik van drones, over automatisering in de logistiek en over een toename in de verkoop van tweedehandswagens. En dat allemaal uitsluitend bij Audi.

Audi en de autowereld
Drone

Steeds in de voorhoede: Audi lokaliseert zijn voertuigen met een drone

De productievestiging van Neckarsulm is een van de grootste van de Volkswagen-groep. Als je daar zonder tijdverlies een wagen wilt vinden, moet je intelligent zoeken. Om dat te doen, besloot Audi gebruik te maken van een drone. Bestuurd door een speciaal opgeleide Audi-werknemer vliegt het tuig over de vestiging en lokaliseert het feilloos gelijk welk voertuig dankzij zijn ingebouwde RFID-chips (Radio Frequency Identification). Het op die manier geselecteerde voertuig kan meteen naar het gedeelte van de vestiging worden gebracht waar het wordt voorbereid voor verzending, zodat het sneller bij zijn toekomstige eigenaar geraakt.

Innovatie: de supermarkt van de auto 2.0 volgens Audi

Innovatie: de supermarkt van de auto 2.0 volgens Audi

En als de goederen in de Audi fabrieken nu eens meteen bij de werknemer terecht zouden komen? Dat is de laatste innovatie van Audi. Normaal gebruiken werknemers automatisch geleide voertuigen (AGV’s) om onderdelen te gaan halen, maar die zijn voortaan in staat ze zelfstandig te gaan zoeken en ze vervolgens naar de juiste plaats te brengen. Resultaat: de Audi-werknemers moeten minder afstand afleggen en de ruimte tussen de rekken kon worden verkleind, om op die manier 25% ruimte te besparen . De software bestuurt momenteel acht automatisch geleide voertuigen tegelijk, maar dat zouden er tegen het einde van het jaar 32 moeten zijn. Audi denkt ook al na over de volgende stap: namelijk een oplossing om die voertuigen simultaan te laten werken binnen dezelfde zone. De Audi-experten zijn er al volop mee bezig.

Audi Approved :Plus

Premium tweedehandswagens van Audi Approved :plus zijn steeds gewilder

Je kan tegenwoordig een uitstekende tweedehandswagen kopen, vooral als het een Audi is. Via een aantal dealers biedt het merk al enkele jaren met veel succes kwaliteitsvolle tweedehandswagens aan onder het label Audi Approved :plus. Tussen juni en augustus 2020 werden zelfs 38% meer tweedehandswagens verkocht vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De onberispelijke kwaliteit (dankzij de nauwgezette 111-puntencontrole), de garantie van 2 tot 5 jaar, de onmiddellijke beschikbaarheid van de wagens en de interessante financieringsmogelijkheden dragen uiteraard bij tot dit succes. En natuurlijk is ook de kwaliteit van de Audi-service, die identiek is voor nieuwe en tweedehandswagens, een belangrijke troef.

Ontdek het gamma Audi Approved :plus

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels