Audi avontuur: 5 verrassende uitstapjes in eigen land

Audi Magazine

Bent u nog op zoek naar een originele uitstap voor met de wagen? Trek met uw Audi op avontuur en ga garnaalvissen in Oostende, railbiken in de Molignéevallei, of slapen op een voormalige vrachtboot in Gent. Wij zochten de meest verrassende trips voor u uit, voor op uw verlanglijstje. Dubbelcheck voor u boekt natuurlijk wel even de huidige Coronamaatregelen!

Audi avontuur: 5 verrassende herfstvakantietrips
Les draisines de la Molignée

1. Railbiken in de Molignéevallei

Ooit al van railbiken gehoord? In de idyllische Molignéevallei kunt u met een draisine of spoorwegfiets de oude spoorweg affietsen. Een originele manier om het landschap te ontdekken met uw gezin of uw bubbel, want de fiets biedt plaats aan vier personen.

Het fijne aan deze activiteit is bovendien dat u de taken kunt verdelen: zo wisselt u inspanning af met ontspanning en hebt u ook de kans om onderweg van de natuur te genieten. En die is er in overvloed: u fietst door een bosrijke vallei, waar het riviertje de Molignée doorheen stroomt.

Afhankelijk van de route die u kiest – 6 , 8 of 14 kilometer – komt u onderweg nog bezienswaardigheden tegen zoals de Ruïnes van Montaigle en het charmante dorpje Sosoye, met zijn kalkstenen gebouwen. Herlaad uw batterijen met een echt abdijbier en traditionele kaas in de Abdij van Maredsous.

Reserveren kan tot 24 uur op voorhand.

Reserveer uw railbike
Overnachten op een boot in Gent

2. Overnachten op een boot in Gent

De Gentse JunoBoat is er eentje met een bijzondere geschiedenis: een kleine 70 jaar lang vervoerde deze ‘spits’ uit Charleroi steenkool. Vandaag kunt u er met maximaal 8 personen logeren in alle luxe: hotelservice is inbegrepen, er is een binnentuin, zitruimte en ingerichte keuken, en vanuit uw bad of douche geniet u van een rustgevend zicht op de Muinkschelde.

Wilt u er een gastronomisch weekendje van maken? Dan staat de ‘culinaire stuurhut’ van Juno Eat tot uw beschikking. En met het SMAK op wandelafstand is ook cultuur binnen handbereik. Het centrum van Gent bevindt zich vlakbij, aan de overzijde van de nieuwe fiets- en wandelbrug.

Boek uw boot
Garnaalvissen

3. Garnaalvissen in Oostende, Nieuwpoort of Oostduinkerke

Een garnaalvisser in zijn gele oliejas en lieslaarzen, het spreekt tot de verbeelding. Wist u dat de traditionele paardenvisserij in 2013 zelfs in de lijst van immaterieel cultureel erfgoed van UNESCO werd opgenomen? Reden te meer om eens op stap te gaan met een echte garnaalvisser en de techniek af te kijken.

In Oostende en Nieuwpoort zijn er verscheidene vissersboten die u met plezier mee aan boord nemen voor een tochtje. U mag zelf de handen uit de mouwen steken om de garnalen te vangen, sorteren, spoelen en koken. Doet u het goed? Dan mag u behalve proeven ook een deel van de vangst mee naar huis nemen. Voor deze ervaring betaalt u zo’n € 45/persoon (voor een tocht van drie uur).

Blijft u liever aan wal? Dan kunt u mee op stap met de paardenvissers in Oostduinkerke. De delicatesse op traditionele wijze klaargemaakt proeft u bij Estaminet de Peerdevisscher. Een rasechte paardenvissersfamilie baat dit volkse eethuisje uit.

Ga garnaalvissen
Smile Safari in Brussel

4. Smile Safari in Brussel

Regent het buiten pijpenstelen en zegt wandelen met regenlaarzen en paraplu u niet veel? Ga dan op ontdekkingsreis in één van de vele Belgische musea. Eén van de meest opvallende is misschien wel het Brusselse museum Smile Safari – ofwel het “grootste Instagram- en TikTokmuseum van Europa”. Laat het kind in u los en stap binnen in een regenboogkleurige, suikerzoete droomwereld vol originele achtergronden, die u gegarandeerd extra likes opleveren.

Smile Safari werkt samen met artiesten en designers voor ontwerpen die telkens opnieuw weten te verrassen. Zo wandelt u van een echte Amerikaanse highschool locker room recht de wereld van Alice in Wonderland in, om even later in een ballenbad te duiken.

Selfiemodus aan op Smile Safari
Wandelen en wellnessen in Spa

5. Wandelen en wellnessen in Spa

Stressvolle weken achter de rug? Al sinds de zestiende eeuw staat het thermale water van Spa bekend om zijn helende eigenschappen. Vandaag is het in het moderne kuuroord heerlijk relaxen in talrijke baden gevuld met bronwater, maar ook sauna’s en hamams. Ook het historische stadje zelf is de moeite waard, net als de talrijke wandelmogelijkheden in de omgeving. Om uw stijve spieren weer te ontspannen na zo’n stevige staptocht, hoeft u alvast niet ver te gaan …

Ontspan in Spa

Belangrijke opmerking over Corona:

Uw veiligheid en die van andere blijft uiteraard de eerste prioriteit. Ga daarom voor uw vertrek het volgende na:

* Check de geldende veiligheidsregels voor niet-essentiële verplaatsingen.
* Controleer of er op uw bestemming specifieke veiligheidsregels gelden en/of u voorafgaand aan uw bezoek online een specifiek tijdslot moet reserveren.
* Respecteer zoals altijd de regels van social distancing en denk aan handgel en mondmaskers voor onderweg.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels