Welk effect heeft het coronavirus op het gebruik van uw wagen?

Audi Magazine

De coronamaatregelen hebben een impact op bijna elk aspect van ons leven. En dan zeker op de manier waarop u zich mag verplaatsen, ook met de wagen. Audi verduidelijkt voor u de belangrijkste wijzigingen. Zo houdt u het in alle omstandigheden veilig onderweg.

Corona drivers Audi
Corona drivers

Alleen essentiële verplaatsingen zijn toegestaan

Rijden met uw Audi is altijd een plezier, zelfs als die ritten voorlopig even beperkt zijn tot de essentiële. Uiteraard bent u veilig in uw wagen, maar daarbuiten bent u natuurlijk nog blootgesteld aan het virus. Winkelen of naar de apotheek gaan zijn toegestaan, de grens oversteken mag alleen mits een attest van uw werkgever. Uw wagen staat dus tijdelijk wat meer stil: maak van de gelegenheid gebruik om hem eens grondig te poetsen, of plan alvast uw volgende avontuur.

Rustig op de wegen

Logisch gevolg van de lockdown: het is een pak minder druk op de Belgische wegen. Helemaal alleen bent u evenwel niet. De transportsector is nog erg actief en het aantal vrachtwagens blijft dus relatief hoog. Kleine reminder: ook al hebt u soms de indruk dat er niemand meer rijdt, de verkeersregels zijn natuurlijk niet veranderd.

Sterke daling van de brandstofprijzen

Sterke daling van de brandstofprijzen

Gelukkig is er ook goed nieuws. Want de prijs aan de pomp bereikte het laagste niveau in tien jaar. De reden? Een vertragende wereldeconomie – met als gevolg een dalende vraag naar brandstof. Tank dus proactief vol en en beeld u in dat u met een glimlach op uw gelaat het avontuur tegemoet rijdt na deze crisis.

LEZ

Minder strikte lage-emissiezones in Gent en Antwerpen

Hebt u een wat oudere wagen? Dan is het handig om te weten dat de lage-emissiezones in Antwerpen en Gent voorlopig zijn opgeschort. Enerzijds om de verplaatsingen van medisch personeel en verzorgers te vergemakkelijken. Anderzijds om een alternatief te bieden voor het beperkte openbaar vervoersaanbod. De camera's werken nog, maar u krijgt geen boetes. Die maatregel geldt sinds 13 maart in Antwerpen en sinds 18 maart in Gent, met terugwerkende kracht.

Garage

Garages heropenen binnenkort

Uw toekomstige Audi ontdekken bij uw favoriete verdeler? Nog even geduld oefenen: op 11 mei heropenen garages met showrooms. Klanten die wachten op de levering van hun nieuwe bedrijfswagen, of die een afspraak wensen voor een onderhoudsbeurt kunnen al vanaf 4 mei bij hun verdeler terecht. Uiteraard zijn de werkplaatsen wel nog altijd geopend voor dringende zaken. Heeft u pech onderweg? Wees gerust: de pechverhelping blijft standby.

Keuringsattest langer geldig

Kreeg u een oproep om met uw Audi naar de periodieke keuring te komen en is uw huidige keuringsbewijs vervallen voor 13 maart 2020? Dan kunt u – op afspraak – terecht in de keuringscentra. Vervalt uw keuringsbewijs na 13 maart? Dan wordt de termijn automatisch verlengd met vier maanden en kunt u de keuring nog even uitstellen. Dat geldt voor alle keuringen tot één maand na de einddatum van de noodmaatregelen. De keuringscentra zijn wel open op afspraak voor andere keuringen, zoals herkeuringen en tweedehandskeuringen.

Wees gerust, Audi stuurt u geregeld updates over de impact van de maatregelen op het gebruik van uw wagen. Blijf tot die tijd zoveel mogelijk thuis!