Altijd goed geïnformeerd onderweg:
alle nieuwigheden van augustus

Audi Magazine

Wat beweegt er zoal in de autowereld? Audi zette voor u alle belangrijke nieuwigheden uit het rijk van Koning Auto op een rijtje. Op het menu deze maand: meer laadpalen, goedkopere verzekeringen, banden die niet goed onderhouden worden en verplichte reddingsstroken.

Altijd goed geïnformeerd onderweg: alle nieuwigheden van augustus
Steeds meer laadpalen langs onze wegen

Steeds meer laadpalen langs onze wegen

Net als Audi zet het Brussels Gewest meer en meer in op de elektrische revolutie. Om die ambities waar te maken, wordt in de nodige middelen voorzien. De Brusselse regering kondigde namelijk aan dat ze tegen 2035 op haar grondgebied zo'n 11.000 extra laadpalen wil geplaatst hebben. Een investering die broodnodig is, want in Brussel zijn al ruim 2600 elektrische wagens ingeschreven en met de uitbouw van de lage-emissiezone blijft hun aantal stijgen.

Het is bovendien goed mogelijk dat Brussel daarin navolging krijgt van Vlaanderen, en zelfs wordt voorbijgestoken door dat gewest. De Vlaamse minister voor mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) kondigde immers aan de komende vijf jaar 6000 nieuwe laadpalen te willen installeren. Elektrische wagens opladen wordt op die manier almaar toegankelijker.

Lees ook: Elektrisch laden: steeds voordeliger met Audi
Een goed beveiligde wagen? Een goedkopere verzekering!

Een goed beveiligde wagen? Een goedkopere verzekering!

De talloze rijhulpsystemen van Audi helpen u om steeds veiliger onderweg te zijn en tijdens uw rit ongevallen zo veel mogelijk te vermijden. Het is dan ook logisch dat naarmate rijhulpsystemen efficiënter worden uw burgerlijkeaansprakelijkheidsverzekering goedkoper wordt. Daar kunnen we natuurlijk alleen maar blij om zijn. Onze systemen beschermen dus niet alleen uw wagen maar ook uw portemonnee.

Lees ook: Veiligheid is een familiekwestie bij Audi
Nog té veel Belgen verwaarlozen de banden van hun wagen

Nog té veel Belgen verwaarlozen de banden van hun wagen

Ook wie nog geen rijbewijs heeft, weet dat banden in goede staat van levensbelang zijn om veilig onderweg te zijn. En toch blijkt uit een studie van Touring bij 500 voertuigen dat 50% ervan rondrijdt op te platte banden en dat 15% te veel slijtage vertoont. Een alarmerende vaststelling, want banden in slechte staat zijn slecht voor uw wagen (slijtage), uw veiligheid (groter ongevalsrisico, lagere grip, grotere remafstand), het milieu (vervuiling), verbruik (+ 7% bij te lage bandenspanning) én uw portemonnee (sneller nood aan vervanging en boetes). Wilt u al die nadelen vermijden en wat meer zorg dragen voor uw banden? Ontdek dan onze 5 tips om uw banden in perfecte staat te houden.

Lees ook: Welke autobanden kiest u best? 5 tips
De reddingsstrook wordt verplicht in België

De reddingsstrook wordt verplicht in België

Misschien vindt u het niet meer dan logisch, maar vanaf nu is het ook duidelijk vastgelegd in de Belgische wegcode: chauffeurs moeten vanaf 1 oktober een reddingsstrook vrijmaken om hulpdiensten gemakkelijker te laten passeren op alle wegen die minstens twee (doorgaande) rijstroken per rijrichting hebben. Concreet moeten wagens die op de linkerrijstrook rijden naar links uitwijken en alle andere naar rechts. België volgt zo het voorbeeld van Duitsland en Luxemburg, en wil door de regels wettelijk vast te leggen een einde maken aan de verwarring die nu vaak ontstaat.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels