Met de wagen op reis in eigen land:
minibreaks met overnachting

Audi Magazine

U had er zo naar uitgekeken: de zomervakantie. Kuieren over Italiaanse piazza’s, tapas smullen in Spanje, met het hele gezin kamperen in Frankrijk, … nu kan het (nog) even niet. En toch: het hoeft uw plannen niet zodanig in de war te sturen als u misschien dacht. Want ook ons eigen land heeft heel wat meer te bieden dan de kust of de Ardennen. Met deze minibreaks doen we u alvast een aantal suggesties.

minibreaks
Varen op de Leie

1. Varen op de Leie (en proef onderweg van topgastronomie):

Niets romantischer dan samen in een bootje dobberen en van een picknick genieten. Maar doe het dan wel in stijl. In de idyllische leiestreek vaart u tussen Deinze en Gent (of andersom) langs enkele gastronomische toppers. Boek uw verblijf in een van de vele charmante hotels aan het water en rij de volgende dag door naar Gent voor een dagje shoppen en flaneren.

Met de wagen naar Gent: vanuit Antwerpen +/- 1u15, vanuit Brussel +/- 1u02 (voor Deinze: reken +/- 10 min extra).

Ga genieten aan de Leie
Slowcabin

2. Onthaasten in een slow cabin:

Met z’n tweeën even helemaal onthaasten, het kan deugd doen. En geen betere plek om aan de dagelijkse drukte te ontsnappen dan in een slow cabin temidden van de natuur. Kies voor een eco cabin op een geheime locatie, een rustieke chalet mét sauna en/of hottub in de Ardennen, of een lodge op het water in Maredsous. Maak uw weekendtas, stap in uw Audi en rij richting stilte …

Bouillon

3. Keer terug naar de middeleeuwen in Bouillon

Bouillon is de perfecte plek om even helemaal ontsnappen aan de werkelijkheid. Deze charmante stad in de heuvels ligt in de schaduw van een majestueuze middeleeuwse burcht – meteen de oudste feodale burcht van België. Wentel u helemaal in de sfeer van die tijd door een van de roofvogelspektakels of fakkelwandelingen bij te wonen, of een gastronomische wandeling te boeken. Leuk weetje: onze bekendste kruisvaarder, Godfried Van Bouillon, verkocht de burcht om zijn bijdrage aan de Eerste Kruistocht te financieren. Kortom: een plek die geschiedenis ademt. In de buurt kamperen aan de rivier Semois is populair, maar voor wie meer comfort zoekt zijn er ook tal van hotels en gastenverblijven.

Met de wagen naar Bouillon: vanuit Antwerpen +/- 2u10, vanuit Gent +/- 2u20, vanuit Brussel +/- 1u50.

Draai de klok terug in Bouillon
Butchenbach

4. Kajakken, surfen, fietsen, wandelen, ... aan het meer van Bütgenbach

Voor prachtige meren hoeft u heus niet helemaal naar Zwitserland of Italië te rijden. Vlak aan de grens met Duitsland strekt zich het meer van Bütgenbach uit over enkele kilometers. Op het meer zelf kunt u kajakken, surfen, zeilen, … en de omgeving is een waar wandel- en fietsparadijs. Zo zijn er bewegwijzerde wandelingen tussen 1 en 18 kilometer en talrijke fietslussen die u opties bieden voor zowel mountainbikes, racefietsen of e-bikes. Overnachten doet u in een B&B in de buurt, of ga voor avontuurlijk en zet uw tent op.

Met de wagen naar Bütgenbach: vanuit Antwerpen +/- 2u20, vanuit Gent +/- 2u30, vanuit Brussel

Duik het meer van Bütgenbach in
Oudenaarde

5. Bier degusteren en erfgoed spotten in Oudenaarde

Oudenaarde, het kleine zusje van Gent, is ideaal gelegen in de Vlaamse Ardennen. In het pittoreske stadscentrum bewondert u tal van beschermde gebouwen, met als pronkstuk het stadhuis, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO prijkt. Oudenaarde is bovendien dé bierstad bij uitstek, met onder meer Liefmans en Ename als bekendste namen op de lange bierlijst. Proeven? Probeer dan de bierbrouwerroute, die u langs verschillende brouwerijen leidt: Schol! Uiteraard stapt u na dat bierproeven niet meer in uw Audi: boek uw verblijf in één van de knusse hotels.

Met de wagen: vanuit Antwerpen +/- 1u, vanuit Gent +/- 30 min, vanuit Brussel +/- 1u10.

Scherp uw bierkennis aan

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels