Ontsnap naar rustigere oorden

Audi Magazine

Start het nieuwe jaar in alle kalmte en neem tijd om even te onthaasten. In de quasi geruisloze cockpit van de Audi e-tron komt u alvast even tot rust. En al helemaal als u weet te ontsnappen aan de stad. Ter inspiratie: wij trokken naar twee prachtige stiltegebieden in Wallonië en Vlaanderen.

Stiltegebieden
Altenbroek in Voeren

Altenbroek in Voeren

In Altenbroek in de Voerstreek waant u zich dankzij het bijzondere, golvende dallandschap in Zuiderse sferen. De Maas en haar bijriviertjes sleten hier een aantal brede dalen uit, een proces dat miljoenen jaren in de maak was. En ook de fauna heeft een zuiders tintje, zo is de kalkrijke bodem een vruchtbare omgeving voor de wijngaardslak – u allicht ook wel bekend als gastronomische delicatesse onder de noemer ‘escargot de Bourgogne’ of ‘escargot de Champagne’. Kijk verder ook uit naar reeën, vossen en everzwijnen. Het kasteel van Altembrouck dat hier pronkt, maakt het geheel extra sprookjesachtig. U kunt er trouwens ook overnachten.

Betoverend natuurschoon in de Hoge Venen

Betoverend natuurschoon in de Hoge Venen

Het oudste natuurreservaat van Wallonië, het natuurpark de Hoge Venen, is één van de meest beschermde plekken in België dankzij zijn bijzondere flora. Het gevarieerde landschap – deels in de Ardennen, deels in de Eifel – biedt u een keur aan rivieren, wouden, heuvels en uitgestrekte weiden. Een echte oase van rust, tjokvol schilderachtige landschappen om bij weg te dromen.

Download alle
00:00 | 00:00
PhotoGallery_Altenbroek-Voeren_v1.jpg
PhotoGallery_Altenbroek-Voeren_v1.jpg

©Foto’s door Nikki Vanherck.

Ontdek ook nog:

- Groene oase in Gerhagen: Deze Limburgse groene long biedt u talrijke mogelijkheden om even tot rust te komen, met onder meer twee stiltewandelingen van 3,5 en 6 km.

- Tussen Vlaanderen en Nederland op de Kalmthoutse heide : Kalm is het perfecte woord om dit grensoverschrijdende natuurpark tussen België en Nederland te beschrijven. Enkele duizenden hectaren aan zandduinen, heide, dennenbossen en moerassen vormen een uitgelezen panorama, dat uitnodigt tot een moment van stille reflectie.

- Pure natuur in Viroin-Hermeton: Vlakbij de Franse grens. Met een uitzonderlijke diversiteit aan bomen- en plantensoorten, gekenmerkt door loof-en naaldbossen, heidevelden, kalkrijke graslanden en natte weiden lijkt de drukte van de stad verder weg dan ooit.