"Zetelverwarming?
Heerlijk, zelfs in de zomer"

Audi Magazine

Danny Van Himste

Danny Van Himste (MD DHL Express Belux) over werkcomfort in de auto

Als Managing Director van DHL Express Belux zit Danny Van Himste gemiddeld drie uur per dag in de auto, onderweg naar klanten, meetings of filialen. En al die ritten doet hij zelf. “Ik rij graag en geef het stuur eigenlijk moeilijk uit handen”, glimlacht hij. Even wennen dus, als we hem thuis in de nieuwe Audi A8 ophalen voor een match van zijn favoriete voetbalploeg, RSC Anderlecht.

DHL Express is ’s werelds meest internationale bedrijf. Niet minder dan 100.000 medewerkers in 220 landen leiden alle logistieke vragen in goede banen. Sinds 2007 staat Danny Van Himste aan het hoofd van DHL Express België en Luxemburg.

Of de Managing Director zelf nog veel onderweg is?

Of de Managing Director zelf nog veel onderweg is? "Minder dan vroeger, maar toch nog makkelijk drie uur per dag. En dan omzeil ik nog zo veel mogelijk de files. Zo vertrek ik van thuis uit, in Sint-Gillis-Waas, regelmatig eerst naar een andere vestiging of afspraak om daarna pas naar Brussel te gaan. In de loop der jaren heb ik ook geleerd om geen meetings meer in te plannen voor 10 uur in Brussel, simpelweg omdat je dan te veel tijd verliest door de ochtendspits. Ik neem ook meer marge in reistijd, zodat ik niet al te vaak te laat kom. Ach ja, de files zijn wat ze zijn, maar ik probeer er natuurlijk zo veel mogelijk aan te ontsnappen, in nauwe samenwerking met mijn gps (lacht)."

Dat neemt niet weg dat Van Himste graag met de auto rijdt. “Absoluut, ik rij ook altijd zelf, zowel korte verplaatsingen als langere afstanden. Binnen DHL is er trouwens de policy dat enkel Board Members bij DPDHL een chauffeur hebben. Dat komt mij goed uit, mijn vrouw zal dat ook bevestigen (lacht). Nu, voor het werk rij ik meestal alleen, dus dat geeft me alle ruimte om te telefoneren. Overdag staat mijn smartphone dikwijls op voicemail, maar in de auto ben ik altijd bereikbaar. Ik overleg met mijn assistente, toets af met de marketingmanager, doe een internationale conference call… Ik ben eigenlijk non-stop aan het praten in de auto, ja.”

Koffie & zetelverwarming

Koffie & zetelverwarming

Danny Van Himste hecht dan ook veel belang aan een goede audio-installatie. "De kwaliteit moet onberispelijk zijn, als je zo veel telefoneert als ik. Gelukkig kan dat met de technologie van vandaag. Mijn gesprekspartners vragen me vaak of ik thuis of op bureau zit, zo zuiver klinkt de verbinding (lacht)."

"Ook zetelverwarming zou Van Himste niet meer kunnen missen." Heerlijk, zelfs in de zomer! Mijn vrouw zet trouwens ook standaard de zetelverwarming aan. Met een gevoelige rug vind ik een goeie ergonomie ook belangrijk. En wat het autocomfort compleet maakt, is die allereerste koffie van de dag: met veel melk, in zo’n on-the-go-koffiebeker. Dat is echt een ritueel. Ontbijten doe ik thuis, maar die eerste koffie neem ik altijd in de auto.”

Of hij nog aan bepaalde autogewoontes vasthoudt? "Elke avond, net voor ik thuis ben, bel ik mijn ouders. En als mijn vrouw en ik naar familie in zuid-Londen gaan – dat doen we ook altijd met de auto, we nemen de kanaaltunnel – dan luisteren we altijd naar dezelfde radiozender, Heart, en stoppen we op een vaste plaats voor een koffiepauze."

Fan van Paul van Himst

Net als Audi heeft DHL Express een band met RSC Anderlecht. "Anderlecht is altijd de club van mijn hart geweest, ook al ik kom ik van het Waasland. Ik ben niet fanatiek met voetbal bezig, maar volg het wel, zeker nu DHL partner is van paars-wit (eerste jaar partner, reeds 10 jaar loge). Trebel vind ik wel een fijne speler, ik heb veel respect voor zijn inzet en vechtlust. Maar mijn favoriete speler aller tijden blijft toch Paul Van Himst. Als 12-jarige was ik enorm fan, alleen de naam al (lacht). Zelf heb ik ook nog gevoetbald, een klassieke linksvoetige linksback."

Zijn mooiste voetbalervaring? "De laatste groepsmatch in de Champions League, bij Celtic Glasgow. De sfeer in het stadion was overweldigend. En ook al verloren de Schotten, de supporters zijn echt sportief en staan altijd achter hun ploeg. Mijn mooiste voetbalbeleving ooit!"

Meer info