24U van Dubai: schitterende dubbel voor Audi en Team WRT!

24U van Dubai: schitterende dubbel voor Audi en Team WRT!

Audi Magazine

Het seizoen 2022 kon onmogelijk beter beginnen voor Audi Sport customer racing en Team WRT! Het is ondertussen een traditie dat het kruim van de GT-racerij half januari verzamelen blaast onder de zon in Dubai, in de Verenigde Arabische Emiraten. In de loop der jaren is de 24 Uur van Dubai een vaste waarde geworden op de kalender en er werd dan ook reikhalzend uitgekeken naar deze 17e editie.

24U van Dubai: schitterende dubbel voor Audi en Team WRT!
Na een op alle vlakken uitzonderlijk seizoen 2021 was Team WRT

Na een op alle vlakken uitzonderlijk seizoen 2021 was Team WRT vastberaden om te tonen dat het nog niets van zijn zegehonger was kwijtgespeeld. Missie geslaagd! De troepen van Vincent Vosse en hun Audi R8 LMS GT3 domineerden de etmaalrace namelijk. De Audi #7, die officieel uitkwam als MS7 by WRT, veroverde de pole positie en leidde vervolgens een groot deel van de race. De zeer internationale rijdersbezetting, bestaande uit de Belg Dries Vanthoor, de Fransman Thomas Neubauer, de Duitser Christopher Mies, de Saudiër Mohammed Saud Fahad Al Saud en Axcil Jefferies uit Zimbabwe, pakte uiteindelijk autoritair de zege.

De Audi R8 LMS GT3 van Team WRT pakten zelfs de dubbel, dankzij de uiteindelijke tweede plaats van de #31 van Benjamin Goethe, Arnold Robin, Maxime Robin, Jean-Baptiste Simmenauer en onze landgenoot Frédéric Vervisch, die besloten op één ronde van de winnaars.

Vermelden we dat dit reeds de 15e zege is van een van onze GT3’s in een 24u-race sinds de start van het Audi R8 GT3-programma in 2009! Audi won voor de derde maal in de Emiraten, nadat WRT in 2016 zijn naam al op het palmares mocht bijschrijven en Car Collection Motorsport (met de Belg Fred Vervisch als een van de rijders) de race won in 2019.

Audi R8 LMS GT3 van Team WRT

Alsof dat nog niet genoeg was, mocht Audi nog meer juichen, met het succes in de GTX-klasse van een ander Belgisch team. Het Limburgse PK Carsport, onder leiding van Anthony Kumpen, werd vorig jaar met Peter Guelinckx en Bert Longin tweede in de GT2 European Series en zorgde voor een primeur door voor de allereerste keer een Audi R8 LMS GT2 in te zetten in een wedstrijd over 24 uur. Peter Guelinckx en Bert Longin waren opnieuw van de partij en werden ditmaal bijgestaan door Stienes Longin (de zoon van Bert) en Stijn Lowette. Het kwartet zette een puike prestatie neer: de winst in de GTX-klasse en de 25e plaats in het algemene klassement op een totaal van 79 ingeschreven wagens.

Alsof dat nog niet genoeg was, mocht Audi nog meer juichen

Besluiten doen we met nog een extra reden voor Audi en de Belgische teams om tevreden terug te blikken. Hoewel de overwinning hen door de vingers glipte na een losgekomen schokdemper, besloot het AC Motorsport team met zijn Audi RS 3 LMS op de tweede plaats in de TCR-klasse. De Belg Mathieu Detry en de Fransman Stéphane Perrin, winnaars van de 24H Series in 2020 en vicekampioen in 2021, zijn het seizoen echter goed gestart met hun Zwitserse teamgenoten Miklas Born en Yannick Mettler.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels