WRT, Vanthoor en Weerts schenken Audi een podiumplaats in Le Castellet

Audi Magazine

Er zijn van die tweede plaatsen die voelen als een zege. Na een intense wedstrijd over 6 uur, heeft de Audi R8 LMS GT3 #32 van Dries Vanthoor, Charles Weerts en Kelvin van der Linde een tweede plaats gepakt bij de 1000 km van het Circuit Paul Ricard.

WRT, Vanthoor en Weerts schenken Audi een podiumplaats in Le Castellet
het palmares van de twee Belgen

Als we kijken naar het palmares van de twee Belgen, hun Zuid-Afrikaanse teamgenoot en van Team WRT, is het moeilijk te geloven dat ze tevreden zouden zijn met een ereplaats. Nochtans kwam deze podiumplaats totaal onverwacht nadat ze pas vanaf de 14e plaats op de startgrid aan de wedstrijd konden beginnen.

“Ik ben nog nooit zo blij geweest met een tweede plaats”, verzekerde Dries Vanthoor, die zijn vreugde op een zelden geziene manier deelde met zijn team. “Eerlijk gezegd, als iemand me had verteld dat we vandaag op de tweede plaats zouden eindigen, had ik hem uitgelachen. We kenden een lastig weekend. We kwamen topsnelheid te kort op de rechte lijnen en de afstelling van de wagen gaf ons geen vertrouwen. We zijn echter blijven strijden. In vergelijking met de rest van het weekend, presteerde onze wagen tijdens de wedstrijd het sterkst ten opzichte van onze concurrenten. In de drie laatste ronden maakte ik me op om een aanval te wagen. Wanneer de Lamborghini voor me een klein foutje beging, stootte ik door naar de derde plaats, die uiteindelijk werd omgezet in de zilveren medaille.”

De 1000 km van het Circuit Paul Ricard

De 1000 km van het Circuit Paul Ricard was de tweede afspraak van de Endurance Cup van de GT World Challenge Europe. Deze afspraak in Zuid-Frankrijk is traditioneel de generale repetitie voor de Total 24 Hours of Spa. Het is eveneens een circuit dat traditioneel Audi niet echt ligt, want sinds het succes van WRT in 2012 kon het merk met de vier ringen er niet meer winnen.

“We kenden ups en downs, maar in eerste instantie vooral downs”, vertelt Vincent Vosse, de Team Principal van Team WRT. “Bij aanvang van het weekend konden we nooit het ritme van de snelsten volgen. Vervolgens werd de #31 van Tomita-Bird-Eriksen geëlimineerd in een aanrijding en sloegen bestraffingen de #30 van Pull-Hall-Goethe terug tot een uiteindelijk 5e plaats in de Silver Cup. Tijdens de wedstrijd was de snelheid echter aanwezig op de #32 en daarbij leverde iedereen perfect werk, zowel de rijders als de monteurs die zeer snelle pitstops afwerkten. Ik wil echter ook de uitzonderlijke prestatie onderlijnen van Dries en in het bijzonder zijn aanval in de allerlaatste ronde. Helemaal Dries!”

Team WRT

Team WRT heeft nogmaals zijn kracht bewezen door niets aan het toeval over te laten. “Aangezien we wat snelheid misten bij de trainingen, hebben we nog harder gewerkt met de ingenieurs en monteurs”, vertelt Charles Weerts. “Uiteindelijk hadden we een zeer goede wagen voor de wedstrijd en kenden we een vlot wedstrijdverloop. Deze tweede plaats is een mooie beloning voor het werk van het ganse team. Op persoonlijk vlak ben ik bovendien extra blij, want dit is mijn allereerste podium in de Endurance Cup.”

De twee Belgen en Team WRT vervolgen hun campagne in de GT World Challenge met twee afspraken in de Sprint Cup: in Zandvoort (19-20 juni) en vervolgens in Misano (3-4 juli). Nadien wacht de belangrijkste GT-race ter wereld, de Total 24 Hours of Spa waarbij de start voorzien is op zaterdag 31 juli.

(Photos : SRO/Patricq Hecq, SRO/Dirk Bogaerts, SRO/Jules Benichou)

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels

 • 1920x1080_Weerts_Charles_A1915111.jpg
  Charles Weerts: “Ik droom ervan om ooit Spa en Le Mans te winnen”
  Lees het artikel
 • 1920x1080_Frijns_A212954.jpg
  Formula E Monaco: Frijns op kop in de tussenstand, ontgoocheling bij Audi Sport Abt Schaeffler
  Lees het artikel
 • HEADER-Le_Mans_Ambiance_6.jpg
  De 24 Uur van Daytona en de 24 Uur van Le Mans in het vizier van het nieuwe prototype van Audi
  Lees het artikel