Audi op een zucht van de zege in de 24 Uur van Spa

Audi Magazine

Het was nagelbijten voor alle autosportliefhebbers en Audi fans. Audi Sport Team WRT was in de laatste 16 uur van een uiterst spannende editie van de etmaalrace in de running voor de zege. Na een foutje tijdens de kwalificaties moesten de Belgen Dries Vanthoor en Charles Weerts samen met de Zuid-Afrikaan Kelvin van der Linde de race aanvatten vanaf de 54e plaats op de startgrid, maar ze gaven de moed nooit op.

Audi op een zucht van de zege in de 24 Uur van Spa
Op zondag leverden ze een beklijvend gevecht met de Ferrari van het Iron Lynx team.

Op zondag leverden ze een beklijvend gevecht met de Ferrari van het Iron Lynx team. De Audi R8 LMS GT3 #32 telde zelden meer dan 10 seconden achterstand op de leiders en zette de zinnen op een vijfde overwinning voor het merk in elf jaar tijd.

Het Belgische team waagde een gok toen in het slotuur de regen plots opdaagde en daardoor kwam Dries Vanthoor op kop van de race met een voorsprong van een minuut. Een neutralisatie na een crash van een tegenstander die verrast werd door de regen, gooide evenwel roet in het eten. De safety car bracht het veld opnieuw samen en na de herstart moest Dries Vanthoor het afleggen tegen Alessandro Pier Guidi, die op negen minuten van het einde een zeer gewaagd inhaalmanoeuvre inzette.

We eindigen als tweede nadat we vanaf de 54e plaats gestart waren

“We eindigen als tweede nadat we vanaf de 54e plaats gestart waren, wat op zich een knap resultaat is”, aldus Dries Vanthoor. “Ik moet echter bekennen dat ik ondanks alles zeer ontgoocheld ben om zo dicht bij de zege te stranden. Ik had geen verhaal in de eindfase van de race. Het team leverde fantastisch werk, de wagen voelde zeer goed aan… In de zware regen kwamen we slechts één klein ding tekort.”

Vincent Vosse, die over een echt autosporthart beschikt

Vincent Vosse, die over een echt autosporthart beschikt, liet zich van zijn sportiefste kant zien. De ex-racer kon niet anders dan de knappe wedstrijd van zijn team in de verf te zetten, nadat het voor het eerst sinds 2016 opnieuw op het podium eindigde. “We hebben een perfecte wedstrijd gereden en we hebben de juiste strategische keuzes gemaakt, met name in het slotuur door te opteren voor regenbanden toen het nog niet regende”, vertelt de Team Principal van Team WRT. “We hebben ons niets te verwijten. De race duurde gewoon tien minuten te lang. We behalen een schitterend resultaat, aangezien we met twee wagens in de top vier eindigen en alle vier onze wagens de finishlijn behaalden.”

De andere Audi R8 LMS GT3

De andere Audi R8 LMS GT3 die uitkwam onder de vlag van Audi Sport Team WRT, de #37 van de Zwitser Nico Müller, de Nederlander Robin Frijns en de Deen Denis Lind, besloot namelijk aan de voet van het podium. Met de zesde plaats van de #25 van Audi Sport Team Saintéloc (Christopher Haase-Markus Winkelhock-Patric Niederhauser), is Audi de enige constructeur die meerdere wagens in de Top 10 zag eindigen. Het is ook de tiende keer in elf edities, sinds 2011, dat Audi met minstens één wagen op het podium eindigt van deze race die meer dan ooit zijn imago van “grootste GT-race ter wereld” bevestigde!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels