De Audi R8 LMS GT2:
kleurrijk collectors’ item.

Audi Magazine

Na de twee overwinningen van de Audi R8 LMS GT2 dit jaar op Monza lanceert Audi Sport customer racing een beperkte serie van zijn racewagen. Zes karaktervolle kleuren zorgen ervoor dat het krachtigste model van de R8 LMS een hoogst uniek collectors’ item wordt.

De Audi R8 LMS GT2: kleurrijk collectors’ item.
e Audi R8 LMS GT2 loste meteen alle verwachtingen in op 17 en 18 april van dit jaar

De Audi R8 LMS GT2 loste meteen alle verwachtingen in op 17 en 18 april van dit jaar, met twee overwinningen in de GT2-seizoensopener op Monza. Eén ervan is zelfs te danken aan het Belgische PK Carsport, met Bert Longin en Peter Guelinckx achter het stuur. Reden genoeg voor het merk met de vier ringen om dit op een bijzondere manier te vieren, met een beperkte editie van de Audi R8 LMS GT2 in 6 unieke kleuren.

Collectors’ item

Collectors’ item

“Voor de eerste keer in de 13-jarige geschiedenis van Audi Sport customer racing bieden we onze klanten een dergelijk kleurconcept aan”, zegt Chris Reinke, Head of Audi Sport customer racing. “Met één model per kleur garandeert onze Color Edition iets zeer bijzonders, aangezien dit geen tweede keer herhaald zal worden. Dit is uniek in vergelijking met onze concurrenten en trekt de aandacht - als collectors’ item of als racewagen op circuitdagen en wedstrijden."

Met 470 kW (640 pk) is de Audi R8 LMS GT2 de krachtigste van vier modellen in het customer racing portfolio van het merk. Met dank aan de hoogtoerige V10-motor spurtte hij razendsnel naar zijn eerste twee Europese overwinningen van dit jaar in de GT2-seizoensopener.

Zes bijzondere kleuren

Zes bijzondere kleuren

Audi Sport customer racing bouwt deze Color Edition parallel aan de standaardversie van de R8 LMS GT2 op de Neckarsulm-site. Het chassis voor de raceversie in aluminium-CFRP composiet met stalen rolkooi wordt in dezelfde fabriek gebouwd als die van het productiemodel. Audi Sport bouwt de 5,2-liter motor met natuurlijke aanzuiging in de Győr-vestiging in Hongarije. In Heilbronn-Biberach werkt een team van Audi Sport customer racing het model af tot een rijklare racewagen in overeenstemming met de GT2-voorschriften van promotor SRO (Stéphane Ratel Organization).

De zes kleuren van de editie-modellen zijn als lak aangebracht op de carrosserie

De zes kleuren van de editie-modellen zijn als lak aangebracht op de carrosserie, die volledig in CFRP (met koolstofvezel versterkte polymeren) is gemaakt. Dit zorgt voor een buitengewoon hoogwaardige en duurzame oplossing, in tegenstelling tot de gebruikelijke folie in de racerij. Audi  Sport customer racing biedt nu de zes Color  Edition-modellen te koop aan voor €  349.000  incl.  BTW).

De beschikbare kleuren van de Color Edition van de Audi R8 LMS GT2:

  • Kyalami green
  • Misano red
  • Nogaro blue
  • Sebring black
  • Tactical green
  • Vegas yellow

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels