Heden ontmoet toekomst op
de Total 24 Hours of Spa

Audi Magazine

Ze komen allebei uit Neckarsulm, belichamen de fascinatie voor de sportwagens van het heden en van de toekomst en weerspiegelen de volledige overgave waarmee Audi wagens ontwikkelt en bouwt. De succesvolle GT3-racewagen Audi R8 LMS en de conceptwagen Audi RS e-tron GT ontmoetten elkaar voor het eerst tijdens ’s werelds grootste GT3-race-evenement, de Total 24 Hours of Spa.

Heden ontmoet toekomst op de Total 24 Hours of Spa
prototype

Het prototype van het eerste elektrische RS-model van Audi, de Audi RS e-tron GT heeft zijn officiële debuut gemaakt tijdens de afgelopen editie van de Total 24 Hours of Spa. De Gran Turismo, die eind 2020 in productie gaat, reed voorop tijdens de formatieronde – meteen de eerste gelegenheid waarop het grote publiek het prototype in volle glorie te zien kreeg. Een symbolisch moment voor Audi, dat in de toekomst steeds meer wil inzetten op elektrificatie.

Chris Reinke, Hoofd Audi Sport customer racing: “De Audi R8 en het prototype Audi RS e-tron GT staan voor sportiviteit vandaag en in de toekomst, zowel op de weg als in de autosport. Het fascinerende prototype Audi RS e-tron GT vormt de ideale basis voor een veelbelovend concept met geëlektrificeerde aandrijflijnen in het GT-racen, zoals de Stéphane Ratel Organisation heeft aangekondigd met de GTX World Tour.”

Elektrische variant op GT racing

Elektrische variant op GT racing?

Krijgt GT racing dan net als de Formule 1 ook een elektrische tegenhanger? Daar ziet het wel naar uit. De eerste stap is alvast gezet: onder de paraplu van de GTX World Tour zullen in de toekomst verschillende alternatieve aandrijfsystemen met elkaar wedijveren in multidisciplinaire competities. De regels zijn zo ontwikkeld dat die wagen wint die het snelst en tegelijk ook het meest efficiënt is.

Op basis van de standaard R8 bouwt Audi Sport customer racing sinds 2009 de tweede generatie van de GT3-racewagen. 50 procent van de onderdelen van het model – dat sinds zijn debuut tal van overwinningen behaalde – komt uit de productieversie. Met de Audi RS e-tron GT staat nu de opvolging klaar.

Audi RS e-tron GT

In afwachting van de onthulling van het productiemodel in het voorjaar 2021, opent Audi in België alvast een online pre-reservatiesysteem voor de Audi e-tron GT. Geïnteresseerden kunnen een e-tron GT pre-reserveren via audi.be. Met een uniek reservatienummer krijgt u als een van de eersten in België de kans om uw Audi e-tron GT of Audi RS e-tron GT te configureren. Bovendien blijft u op de hoogte van het allerlaatste nieuws over de Audi e-tron GT.

De productie van de Gran Turismo gaat eind 2020 van start in de Audi Böllinger Höfe-fabriek te Neckarsulm.

Reserveer uw Audi e-tron GT

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels