Audi Sport customer racing: drie Belgen bij de officiële rijders!

Audi Magazine

De Belgische fans van Audi worden in de watten gelegd. In 2021 zullen er namelijk niet minder dan drie Belgen worden opgenomen in het contingent van officiële Audi Sport customer racing-rijders. Naast vaste waarden Dries Vanthoor en Frédéric Vervisch mogen we dit seizoen namelijk ook rekenen op Charles Weerts.

Audi Sport customer racing: drie Belgen bij de officiële rijders!
Audi Sport customer racing

Ter herinnering: Audi Sport customer racing ontwikkelt sinds 2009 racewagens voor klantenteams. Naast de Audi R8 LMS GT3, treffen we in de cataloog ook een Audi R8 LMS GT4, een Audi R8 LMS GT2 en een Audi RS 3 LMS TCR aan. Om de kwaliteit van zijn producten in de verf te zetten, biedt Audi Sport customer racing bepaalde teams op grote internationale evenementen extra ondersteuning. Zo zal het merk met de vier ringen voor het zesde opeenvolgende jaar officieel vertegenwoordigd zijn in de Intercontinental GT Challenge, een wereldwijde competitie met de Total 24 Hours of Spa als hoogtepunt. Naast de vier wedstrijden uit dit kampioenschap (Spa voor Europa, Suzuka voor Azië, Indianapolis voor Amerika en Kyalami voor Afrika), viseert Audi Sport customer racing een zesde succes op dertien deelnames bij de 24 Uur van de Nürburgring. Daarnaast staan ook de FIA GT wereldbeker in Macau en de FIA Motorsport Games (een soort van Olympische Spelen voor de autosport) op het menu.

GT World Challenge Europe

Naast deze officiële programma’s, is er ook steun voorzien aan verschillende klanten die aan de start verschijnen van heel wat GT3-competities op verschillende continenten. We denken dan in het bijzonder aan vooraanstaande kampioenschappen zoals de GT World Challenge Europe en de Duitse series ADAC GT Masters en DTM, waarbij deze laatste voortaan een GT3-reglementering hanteert. Onder die klantenondersteuning valt ook het afvaardigen van officiële rijders. De Belgen Frédéric Vervisch en Dries Vanthoor kwamen vorig jaar reeds in actie en de samenwerking met hen wordt dit jaar verdergezet, net als bij Mattia Drudi, Rahel Frey, Christopher Haase, Pierre Kaffer, Kelvin van der Linde, Christopher Mies, Patric Niederhauser, Frank Stippler en Markus Winkelhock. Die selecte groep rijders wordt vervoegd door twee jonge wolven: de Duitser Dennis Marschall en… de Belg Charles Weerts, die het afgelopen jaar tot de jongste kampioen ooit schopte in de GT World Challenge Europe Sprint Cup, een titel die hij samen met Dries Vanthoor won op een Audi R8 LMS ingezet door Belgian Audi Club Team WRT.

Portret

De jonge man uit Aubel, die in maart twintig kaarsjes mag uitblazen, wordt dus op een van de mooiste manieren beloond doordat hij zich nu mag rekenen tot een kleine groep van een tiental Belgische rijders die officieel een constructeur vertegenwoordigen op internationaal niveau. Op dit vlak kunnen we uiteraard enkel maar de lange samenwerking benadrukken tussen Audi Sport en Belgian Audi Club Team WRT. Het team van Vincent Vosse speelde ongetwijfeld een sleutelrol in de ontwikkeling van deze jonge talenten uit ons land.

Voor de volledigheid dienen we ook te vermelden dat drie Audi Sport-rijders in de DTM of de Formule E bepaalde belangrijke internationale evenementen zullen betwisten aan het stuur van een Audi R8 LMS GT3: Mike Rockenfeller, Nico Müller en drievoudig DTM-kampioen René Rast. Met dergelijk niveau van rijders, de know-how van Audi Sport customer racing en diens klantenteams, lijkt het een zekerheid dat het merk met de vier ringen zich ook in 2021 in de kijker zal rijden bij de belangrijkste GT-races.

Kalender

Kalender met de officiële activiteiten van Audi Sport customer racing in 2021

Losstaande evenementen

03/06–06/06 24 Uur van de Nürburgring
22/10–24/10 FIA Motorsport Games, Le Castellet
19/11–21/11 FIA World Cup (Macau Grand Prix)

Intercontinental GT Challenge
31/07–01/08 Total 24 Hours of Spa
21/08–22/08 Suzuka 10 Hours
16/10–17/10 Indianapolis 8 Hour
03/12–04/12 Kyalami 9 Hour

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels